Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 MÜKEMMEL KADRO , VASAT FUTBOL
MÜKEMMEL KADRO , VASAT FUTBOL
15.08.2015

Dün lige 3 puan ile başlayan 2015-2016 sezonu FENEBAHÇE KADROSU futbol Takımının kulüp tarihindeki en iyi kadrosudur .Bu sözlerimi ciddiye almayanlar elbet olacaktır lakin bu kadro ve bu kadar alternatifli bir oyuncu gurubu hiçbir takımda , hiçbir dönemde var olmadı .

Şimdi size bir tane 11 yazıyorum .Fenerbahçe’nin dün sahaya 11’de çıkmayan oyuncularından oluşan .

FABIANO-GÖKHAN GÖNÜL –KJAER –KADLEC –CANER ERKİN –OZAN TUFAN – M.TOPAL – ALPER –VOLKAN ŞEN- STOCH – ROBIN VAN PERSIE

Size 2 sorum var ? Bu 11 ‘mi iyi , dün gece başlayan 11’mi ? veya bu 11 şampiyonluğa oynar mı ?

Siz bu soruları düşüne durun … BİZ MAÇA GELELİM …Fenerbahçe takımı öncelikle belirtmem gerekir ise bu kadronun hakkını asla vermiyor .Dün gece sahada dağınık , ne yaptığını bilmeyen , hatlar arasında kopuk kopuk oynayan , defansta güven vermeyen bir FENERBAHÇE izledim . Diyeceksiniz ki 2-0 kazandı ? Bu Eskişehir kadrosu kimse kusura bakmasın bu sene takviye yapmaz ise ligde zor tutunur .Lawal’ı ayrı tutuyorum , tüm takım çok yetersiz .İşte böyle bir rakibi ilk yarının uzatma anlarında bulduğu 2 gol ile yenerken , 58. Dakikadan sonra da sahada 1 kişi eksik oynayan rakibi göz ardı etmemek gerekir.

Fenerbahçe’nin problemi TEKNİK ADAMDA . İlk başlarda beğendiğim ve güvendiğim PEREIRA yaptıkları ve yapmadıkları ile kafamda yüzlerce soru işareti bırakmaya başladı . 30 yıl öncenin futbol sistemi ile oynaması , oyuncu seçimlerindeki hatalar , takımın dağınık görüntüsü için daha çok yeni takım , sistem daha oturmadı , zamana ihtiyaç var gibi haklı mazeretler üretebilrsiniz fakat bir de görünen köy kılavuz istemez misali bazı gerçekler var . Bir kere çok fazla adamla ve dağınık hücum ediyoruz ve orta sahamız eskisi gibi güçlü değil. Takım pas takımından , hızlı oynayan takıma geçmeye çalışıyor bunu başarırlarsa amenna ama bunun için gerçekten zaman ve bu sisteme uygun oyuncular tercih edilmek zorunda . Ben yıllardır oynadığız 4-2-3-1 sisteminin hele ki bu sene yapılan transferler sonrası oynananacak en iyi sistem olduğunun savunucusuyum ve olmaya da devam edeceğim .

Maçı izlerken düşündüm de İSMAİL HOCA’nın günahı neydi diye sordum kendi kendime , bu sene yapılan transferlerin sadece 1 tanesi hücum anlamında geçen seneki kadroya eklenmiş olsa bu sene 4.YILDIZ bizim formamızda olacak idi . Üstüne üstlük çok fazla haksızlıklar , kollanmalar , komplolar , kurşunlanmalar ile rakibimiz adeta hak etmediği bir yıldıza sahip. Bilmiyorum bunu sadece ben mi düşünüyorum ?

Ozan Tufan ve Volkan Şen hamleleri müthiş . Takım bol alternatifli bir kadro haline geldi .İnanın bana oyuncu kalitesinin yakınlığı bakımından ele alındığında bu kadro REAL’de , BARCELONA’da yok.Onların yedekten gelen oyuncuları asla 11’in yerini tutamazlar .Fenerbahçe bu sene böyle bir şansı da elinde tutuyor .Ama 2 yerde yine de eksiklikler hissediyorum 1.si alınan Fabıano asla VOLKAN'ın alternatifi değil ve Volkan’ı zorlayamaz .Volkan rekabetle formu yükselen bir kaleci ,ayrıca defans hattında KJAER hariç diğer hiçbir oyuncuya GÜ-VEN-Mİ-YOR –UM …

Lige 3 puanla başlamak güzel ve önemli . Gökhan,Caner,Kjaer , Ozan Tufan , Volkan Şen , Van Persie gibi banko 6 tane 11 oyuncumuz da sahada dün yoktu .Bütün bular hep takım adına önemli doneler . Tek kuşku nispeten gücü daha zayıf rakiplere karşı çok üstün oynayacak olan FENERBAHÇE ‘nin zorluk derecesi yüksek maçlarda bu sistem ile zorlanıp zorlanmayacağı ?

Dün sahanın en iyisi DIEGO idi . Bu takımın oyununu yöneten kişi şu an için o .Bazen çok fazla ve gereksiz yoruluyor bunu minimuma indirmeli ve gol yollarında daha diri kalmalı .Sow attığı gole rağmen vasatı aşamadı , dün hat-trick yapması işten bile değildi. Çoğu kimse beğeniyormuş ? AMA bu takımın orta sahası MEIRELES-DESOUZA değil MEHMET TOPAL-OZAN TUFAN olmalı . NANİ özellikle 2. Yarıda etkili idi ama ondan çok daha fazlası bekleniyor ve yapacaktır .ALVES-BA rakip o kadar etkisizdi ki adeta soru işareti olarak kafalarda kaldılar ama BA özellikle yaptığı tek hata ile bize gol yedirmediyse Eskişehirsporlu oyuncuya teşekkür etmeli . BA bu takımın stoperi değil. Maalesef ALVES de değil . ŞENER-HASAN ALİ görevlerini yaptılar . FERNANDAO ise kaldığı yerden devam ediyor…

Umarım her şey her geçen gün daha iyi olacak . Takım hocayı , hoca oyuncuları ve rakipleri tanıdıkça ligin en güçlü takımı olduğumuz herkes tarafından kabul edilecektir.Ligin en güçlü takımının da ligin en iyi futbolunu oynaması hepimizin tek beklentisidir . ZAMAN FENERBAHÇE İÇİN en büyük İLAÇ .

MAÇIN 3 ADAMI : DIEGO – FERNANDAO – ŞENER

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol