Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 KÖTÜ FUTBOL VE DİSİPLİNSİZLİK..
KÖTÜ FUTBOL VE DİSİPLİNSİZLİK..
24.12.2014

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 3. Hafta Maçında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadında Altınordu Sporu konuk etti. Mücadele 1 – 1’lik skorla bitti. Ancak Fenerbahçe’deki futbolcuların kötü futbolu ekran başındaki taraftarları çıldırtır derecesindeydi. Tribünlerin boş olması birilerine tepki verildiğinin açık göstergesidir.

Dün akşam oynanan mücadelede futbolcuların disiplinsizlikleri formsuzlukları çok açık ve net ortadaydı. Özellikle Emanuel Emenike’nin sahada yürüyor olması, formsuzluğu, disiplinsizliği, mutsuzluğu yüzünden okunuyordu. Emenike’nin bu tavırları kime ? Bu tripleri kime ? Kimlere tepki veriyor böyle ? Yönetim bunu nasıl göremiyor. Nijeryalı golcünün sezon başından bu yana sürdürdüğü disiplinsizlikleri dün akşam oynanan maçla beraber tavan yaptı. Nijeryalı yıldız önce Afrika basınına açıklamalar yaparak İsmail Kartal’ı hedef alan sözleri, Kartal'ın kendisini kanatta oynatması nedeniyle gol atamadığını belirterek "Bir oyuncu gerçek yerinde sürekli oynayarak gelişim gösterebilir" diye konuşmuştu. Önce "Kanatta oynarsam gol atamam" diyen sonra "Chelsea'de oynayacak adamım, nasıl yedek kalırım" serzenişinde bulunan Emenike sahada sessiz kalıp, saha dışında gereğinden fazla konuşması taraftarı çileden çıkarttı.

Her sene şampiyonla liginde top koşturan Diego Ribas dün sahanın Yıldızıydı. 4 Altınordu’lu futbolcu orta sahada Diego’yu tutuyordu. Ama yinede orta sahada çok başarılı işler yaptı. Ve bu başarısını Gol ile taçlandırdı. Ayrıca spiker’in de dediği gibi “Lig maçlarında oynatılmayan Diego sadece Kupa maçlarında oynatılması onun için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyebiliriz.” Çok doğru bence, Diego’ya lig maçlarında pek forma şansı verilmiyor. Her sene şampiyonlar liginde top koşturup Fenerbahçe’ye geldikten sonra lig maçlarında yedek başlaması, ve kulübün önemsemediği Türkiye Kupasında oynatılması onun için büyük bir hayal kırıklığıdır. Alex De Souza’dan Diego Ribas Yorumu; “O harika bir oyuncu ama başarılı olması birçok faktöre bağlı. Bunların başında ise teknik direktör geliyor. Teknik direktör, Diego’ya yardımcı olmazsa işi gerçekten daha da zor olur.” Alex’in dediği gibi Diego’nun işi zor. Maalesef İsmail Kartal Diego’yu önemsemiyor. Buda onun futboluna gölge düşürüyor. Kupa maçlarında gösterdiği performans göz doldururken İsmail Kartal Lig maçlarında onu yedek kulübünde başlatması futbolunu, performansını mutlaka etkiliyordur.

Fenerbahçe, Avrupa liglerinde yer alan kulüpler arasında en yaşlı futbolculara ikinci takım olarak dikkati çekiyor. Fenerbahçeli futbolcular, 29.3'lük yaş ortalamasıyla Belarus'un Torpedo Zhodino takımının ardından Avrupa'nın en yaşlı kulübü olarak öne çıktı. Hal böyle iken ligde 30 puanla 3.cü sırada olmamız Fenerbahçe için büyük bir şans. ikinci yarıdaki fikstür avantajını da elimize alırsak Şampiyonluğun çok yakın olduğunu söyleyebiliriz. Ancak öncelikli olarak takımda artık değişiklikler yapılmalı disiplin sağlanılmalı, futbolcuların mutsuzluklarına, formsuzluklarına çare bulunulmalı.

Artık dur deme vakti. Fenerbahçeli taraftarlar ve Fenerbahçe için çok önemli olan bu sezonda bu kadar kötü oynanan futbola “DUR” denilmeli. Futbolcuların disiplinsizliklerine “DUR” denilmeli.Taraftarların bir kısmı tribünlerin boş olmasını Aziz Yıldırım’a bağlarken, kimileride oynatılan kötü futbolun baş mimarı İsmail Kartal olduğunu belirterek stada gelmiyorlar. Bu kötü gidişata “DUR” deme vakti gelmedi mi. 14. hafta geride kaldı. 30 puanla 3.cü sırada yer alan Fenerbahçe toparlanmalı. Gidecek birileri varsa gitmeli. Değişecek bir sistem varsa değişmeli. İkinci yarıdaki fikstür avantajını da kullanıp bu sezonu şampiyon olarak bitirmeliyiz.

Son olarak Taraftarlarımıza ve Yönetimimize sesleniyoruz. Bu sezon çok önemli, her ne olursa olsun takımıza destek olmalıyız. Bu kavgalara bir an önce son verilmeli.

SEVGİ VE SAYGI İLE KALIN…

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol