'Niye aylardır bu adam sürgündeydi?'
09.11.2018



Koeman şansı hak ediyor - Engin Verel / Akşam

Avrupa’da takımlarımızın en hayati maçlara çıkacakları haftanın arefesinde iç gündemin bu kadar yoğun ve olumsuz olmasının takımlarımızı da olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Bu atmosferde tarihi maçlara konsantre olmakta yaşanan zorluk herkesin malumu.

Cocu’ya 10 hafta sabır gösterdikten sonra görevine son veren ve emanetçi Koeman’la yola devam etme niyetinde olan Fenerbahçe’de bütün bu olumsuz atmosfere rağmen gözle görülür bir toparlanma var. En azından Galatasaray deplasmanında 2 farklı geriye düştükten sonra maçı 2-2’ye getiren Fenerbahçe’nin ciddi bir özgüven kazandığını söyleyebiliriz.

Bu atmosferde Fenerbahçe, deplasmanda tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi 2-0’dan 2-2’ye getirdiği maçın rövanşında Anderlecht karşısına çıktı. Doğrusu maçın başında ben çok daha coşkulu bir Fenerbahçe bekliyordum. Ancak vasatı aşmayan futbol kalitesi, bana Dick Advocaat’lı günleri hatırlattı. Önce gol yememeyi, dolayısıyla kaybetmemeyi hedefleyen Fenerbahçe, “Sabırlı olursam nasılsa bir gol de bulabilirim” düşüncesindeydi. 70 dakika bu atmosferde oynanan maç zaman zaman sıkıcı olsa da Fenerbahe sabırla kovaladığı golü bu dakikalarda buldu.

Ne Aykut Kocaman’a ne de Cocu’ya yaranabilen Valbuena’ya sarılan Koeman’ın yüzünü kara çıkartmayan Fransız, tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi dün gece de bir gol atıp, bir de attırarak Anderlecht kilidini çözdü.

İlk maçta Anderlecht’in iki golünü atan Bakkali’nin kırmızı kart görmesi de bir anlamda Fenerbahçe’nin 3 puanının tescili oldu. Aynı zamanda temsilcimiz gruptan çıkma konusunda da altındaki rakiplerine karşı büyük bir avantaj elde etti.

Bu maç bana Fenerbahçe’nin düzelme yolunda olduğu izlenimi verdi. Futbol ve futbolcu kalitesi belki takımı zirve yarışına sokacak düzeyde değil ama Fenerbahçe takım kalitesini yukarıya çekerek, bireysel zaaflarını azaltabilir.

Benim Başkan Ali Koç’a tavsiyem, en azından devre arasına kadar Koeman’a bu şansı tanımasıdır. Üst üste alınacak bir kaç galibiyet, takımın havasını da değiştirip, istenen ivmeyi sağlayabilir.

[3/8]
ÖNCEKİ
SONRAKİ
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol