Fenerbahçe - Beşiktaş maçının ardından yazar görüşleri!
24.09.2017



Keşke yanılsaydım! - Ersin Düzen (Vatan)

DÜN gazetemizde, bizi gergin bir derbi beklediğini, kaliteli bir oyunun hayâl olduğunu ifade etmiş, Ali Palabıyık’ın işinin çok zor olduğunu vurgulamıştım. Yanılmayı isterdim! Sahada, teknik kapasitesi yüksek birçok yıldız olmasına rağmen kötü ama heyecanlı, aksiyonu bol bir derbi izledik.

DERBİNİN hikayesini, penaltılar ve kırmızı kartlar belirledi. Palabıyık, 4 kararında da haklıydı. Ancak çıkması gereken kartlar, verilmesi gereken Beşiktaş’ın 71’deki penaltısını da unutmamak gerek. İLK yarıda futbolun konuşulabileceği sadece 30-35 arasında iki takımın girdiği pozisyonlar. Bunun yanı sıra M.Ekici’nin F.Bahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olabileceği gerçeği. Orta sahadaki köprü vazifesini eksiksiz yerine getirdi. Ozan’ın üzerindeki sorumluluğu aldı. Topu çıkarttı, pas dağıttı. Janssen’in etkili oyununu unutmamak lazım. Bir yıldız değil belki ama savaşan, pes etmeyen ve çok faydalı bir genç...

NETO’NUN atılması, Kocaman’ın planlarını direkt etkilemiştir. Ekici’nin çıkışı, hazır olmayan M.Topal’ın girişi, orta alandaki zaafiyeti ortaya çıkardı. Beşiktaş’ın presi, sarı-lacivertlileri hataya zorladı ve mahkum oynattı. Oğuzhan ortaya çıktı, Şenol Güneş’in Negredo hamlesi ile Cenk, Babel ve Caner rakip kalede daha fazla göründü. Ancak başta De Souza’nın performansı ile defans hattının disiplini skor fırsatı vermedi.

KARTAL AĞIR HASARLI

KOCAMAN, tehlikeyi fark ederek, Alper’i alıp doğru bir müdahale yaptı; belki Valbuena tercihini eleştirebiliriz. Giuliano olabilirdi. Alper ile geniş alanı daha etkili kullanmaya başlayan F.Bahçe, biri Ozan’la net olmak üzere fırsatlar buldu. BEŞİKTAŞ için her şey bitti dendiği anda, Babel’in golü, İsmail’in atılması son saniyeye kadar heyecanın sürmesini sağladı. Skoru, takımların oyunu değil, bireysel hatalar belirledi. Sinirlerine hakim olmak, bu maçlarda belirleyici oluyor. Quaresma, ilk sarıyı gördüğü pozisyonda atılmalıydı. Sarısı varken, yaptığı ise iş değil! BU galibiyet F.Bahçe’nin lige yeniden başlamasını sağlayacak. Beşiktaş ise ağır hasarla çıktı. Önce Leipzig maçı var ama Trabzon mücadelesi için daha kötüsü olamazdı. Quaresma, Oğuzhan, Atiba yok!

[3/6]
ÖNCEKİ
SONRAKİ
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol