Son Eklenen Haberler!
11:49 | Fenerbahçe açıkladı: İki yıldız isim derbide yok!        -        11:48 | Sadettin Saran’dan taraftara teşekkür        -        11:47 | Tedesco: Önümüzde yürümemiz gereken uzun bir yol var        -        11:45 | İsmail Yüksek'ten maç sonu açıklama: Her şeye rağmen ayaktayız        -        11:42 | Fred'den iddialı sözler: Biz şampiyon olacağız        -        11:38 | ikas Eyüpspor 0-3 Fenerbahçe        -        12:45 | Ünlü gazeteci duyurdu! "Fenerbahçe ile anlaşma sağladı"        -        12:13 | Rodrigo Becao'nun talipleri artıyor! Benfica ihtimali        -        12:13 | Olimpia Milano 72-87 Fenerbahçe Beko        -        00:03 | Fenerbahçe'ye Çağlar Söyüncü'den iyi haber
'Devlet 300 Milyon TL verecek'
21.11.2020 - 19:03

Rıdvan Dilmen, beIN Sports ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki yeni anlaşmanın detaylarını aktardı.

Süper Lig'de yayıncı kuruluş beIN Sports ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki ücretle ilgili anlaşmazlık hafta içi son buldu. Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen konuyla ilgili açıklama yaptı.

Anlaşmanın detayını aktaran Rıdvan Dilmen "Dünyada bütün ülkelerde pandemi sürecinde yayıncı kuruluşlar 150-200 Milyon Euro arası indirim yapıyor. beİN Sports da bir indirim istedi. Tuhaf olan Temmuz 20'de başlayan ve yaklaşık 4,5 ay süren bir sorun vardı. TFF sanırım 2 Milyar 650 bin TL istiyordu. Sözleşme 3 Milyar TL civarındaydı. beIN de bugüne kadar 1,5 Milyar TL üzerinde ödeme yaptı. Ligin markası bu kadar eder mi, etmez mi bilemem. Yayıncı kuruluş 2 Milyar 350 bin TL'ye kadar çıkmıştı. Ciddi bir rakam farkı vardı. hep söylüyorum ama insanlar yanlış yere çekiyor. Sporu çok seven bir Cumhurbaşkanı var. Bu anlaşmazlığı görünce Cumhurbaşkanı araya girdi, Gençlik ve Spor Bakanı'na talimat verdi ve yapılan toplantıda anlaşma sağlandı. " dedi.

Sözlerine devam eden Rıdvan Dilmen "Aradaki 300 Milyon TL'lik farkı devlet verecek. Kulüpler bu parayı alsın, sıkıntı yaşamasın istedi. Büyük ihtimal ligin adı Spor Toto Süper Lig olur. Cumhurbaşkanı'nın spora olan katkısı ortadadır. İnsanlar ne kadar teşekkür etse azdır. Vergi yapılandırması, tesisler dışında da yine katkısı oldu. Bir kere sordu, 'Neden anlaşamıyorlar' dedi ve hemen devreye girdi. Bu sponsorluk olacak. Daha önce emsali var Spor Toto olarak yine 30 Milyon Dolar veriliyordu. Arada böyle fark olunca, Cumhurbaşkanı talimat verdi. tahmin ediyorum, Spor Toto olur." dedi.


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
beinsports
yayinci kurulus
devlet
cumhur baskani
erdogan
ridvan dilmen
Diğer Haberler
Fenerbahçe açıkladı: İki yıldız isim derbide yok!
Sadettin Saran’dan taraftara teşekkür
Tedesco: Önümüzde yürümemiz gereken uzun bir yol var
İsmail Yüksek'ten maç sonu açıklama: Her şeye rağmen ayaktayız
Fred'den iddialı sözler: Biz şampiyon olacağız
ikas Eyüpspor 0-3 Fenerbahçe
Ünlü gazeteci duyurdu! "Fenerbahçe ile anlaşma sağladı"
Rodrigo Becao'nun talipleri artıyor! Benfica ihtimali
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2025 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam