Son Eklenen Haberler!
15:11 | Fenerbahçe'de Mert Günok sesleri! Transfer planı ortaya çıktı        -        16:39 | Fenerbahçe'de olağanüstü kongre ihtimali!        -        16:34 | Fenerbahçe'de sakat oyuncuların durumu belli oldu!        -        16:28 | Fenerbahçe'de Oğuz Aydın kararı! Eleştirilerin hedefi olmuştu        -        16:27 | Mert Hakan Yandaş'tan sitem dolu mektup! 'Dostlarımın sessizliği ve korkaklığı'        -        12:38 | Fenerbahçe'ye sakat oyunculardan iyi haber!        -        12:36 | Ali Koç'tan Sadettin Saran'a destek ziyareti!        -        12:42 | Fenerbahçe'de sol stoper operasyonu: Diego Leite        -        12:34 | Fenerbahçe'de Szymanski'nin bonservis bedeli belli oldu!        -        12:32 | Fenerbahçe'nin en golcüsü Anderson Talisca!
Fenerbahçe'de gol sıkıntısı Samatta ile bitecek!
25.09.2020 - 10:27

Vedat Muriç’in takıma veda etmesinin ardından özellikle Hatay maçında forvet eksikliği net bir şekilde hissedilen Fenerbahçe, Galatasaray maçı öncesi golcü sorununu çözdü.

Hem de önceki sezonlarda Galatasaray’ın transfer gündeminde yer alan Mbwana Samatta ile. Sarı lacivertliler 28 yaşındaki futbolcu ve kulübü Aston Villa ile görüşmelerin başladığını dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderirken, Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’nın yetiştirdiği en değerli oyuncu olan Samatta 4 yılda Afrika’dan önce Belçika’ya sonra İngiltere’ye uzanan bir çıkışa imza attı.

Genk, Kongo’da keşfetti

Mbwana Samatta, 2016’da Genk’in arama tarama ekibinin Kongo’da TP Mazembe’de oynarken bulduğu ve 3 sezonda parlattığı bir isim. Ülkesinde ilk kulübü African Lyon’un sahibi Rahim Kangezi’nin daha genç yaşta ‘Samagoal’ ismini taktığı yıldız golcü, Tanzanya Milli Takımı’nın da kaptanı. İki sezon önce Genk’le ligde ve Avrupa Ligi’nde yıldızı parladı. Ligde 20, Avrupa’da 9 gol attı. Beşiktaş’a karşı da hareketli ve güçlü oyunuyla etkilemişti Türk sporseverleri. Avrupa Ligi’nde Genk’in Beşiktaş’ı 4-2 yendiği maçta 2 golü de Samatta atmıştı.

Galatasaray istedi, vermediler

Tecrübeli futbolcu, fırtına gibi estiği dönemde Galatasaray’ın gündemine geldi. Ancak Belçika ekibi Genk, sezonu şampiyon bitirdiği için Samatta’yı elinde tutmak istedi. Hatta oyuncuyu takımda tutabilmek adına kaptanlık da Samatta’ya verildi. 2019-20’de Samatta, Genk formasıyla Şampiyonlar Ligi’yle tanıştı. Liverpool ve Salzburg’a karşı etkili maçlar oynadı. Grupta 3 gol ve 1 asistle yıldızlaşıp İngiliz kulüplerinin gündemine girdi. Nihayetinde de devre arasında 10 milyon Euro’ya Aston Villa’nın yolunu tuttu. Premier Lig’de sadece bir devre oynadı. Wesley’nin de yokluğunda bolca forma şansı buldu ama çaylaklığı üstünden atamadı. Kolay pozisyonları gole çeviremedi. 4 ayda adapte olup başarılı olmanın hiç de kolay olmadığı Premier Lig’de 14 maçta 1 golde kaldı.


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
samatta
gol
Diğer Haberler
Fenerbahçe'de Mert Günok sesleri! Transfer planı ortaya çıktı
Fenerbahçe'de olağanüstü kongre ihtimali!
Fenerbahçe'de sakat oyuncuların durumu belli oldu!
Fenerbahçe'de Oğuz Aydın kararı! Eleştirilerin hedefi olmuştu
Mert Hakan Yandaş'tan sitem dolu mektup! 'Dostlarımın sessizliği ve korkaklığı'
Fenerbahçe'ye sakat oyunculardan iyi haber!
Ali Koç'tan Sadettin Saran'a destek ziyareti!
Fenerbahçe'de sol stoper operasyonu: Diego Leite
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2025 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam