Son Eklenen Haberler!
11:42 | Tedesco, Sadettin Saran ile yaptığı konuşmayı anlattı        -        10:48 | Fenerbahçe'den Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu        -        10:48 | Fenerbahçe Beko 74-68 Hapoel IBI Tel Aviv        -        02:37 | Fenerbahçe'den Lewandowski atağı! İlk görüşme gerçekleşti        -        02:36 | Ederson'dan Guardiola itirafı! 'Geri dön dedi'        -        02:34 | TFF, Süper Kupa'nın tarihini ve yerini açıkladı!        -        02:20 | Tuncay Şanlı, Fenerbahçe'ye geri döndü! Yeni görevi resmen açıklandı        -        10:56 | Jhon Duran'ın derbi planı! Milli takımdan affını istedi        -        10:55 | Fenerbahçe'nin transfer planı ortaya çıktı! Fred için kritik maçlar        -        10:54 | Tedesco'dan oyuncularına hem tebrik hem de uyarı
Fenerbahçe'de Avrupa ikilemi
22.05.2019 - 08:02

Ligi 6. bitirmek, tarihindeki en kötü sezonunda Fenerbahçe’ye Avrupa Ligi bileti aldırabilir. Bu da iyi bir teselli sayılacak. Madalyonun diğer tarafı ise sıkıntılı. Avrupa Ligi nedeniyle ilk maçına 25 Temmuz’da çıkacak olan Kanarya, Audi Cup’a katılamayacak.

Fenerbahçe bu sezon ligde birçok kötü rekorunu kırdı. 32. haftadaki Akhisar galibiyetine kadar düşme tehlikesini yaşayan Sarı-Lacivertliler, son 3 maçını kazanarak alt sıralardan kurtuldu. Peş peşe gelen galibiyetler, Ersun Yanal ve öğrencileri için bir anda Avrupa Ligi umudu belirmesini de sağladı. Trabzonspor’un FFP nedeniyle men cezası alması halinde, 6. sıradaki takım Avrupa biletinin sahibi olacak.

2. ön elemeyle...

Fenerbahçe’ye bunun için Antalya’yı yenip, Konya ya da Alanya’dan birinin takılması yetiyor. Tarihinin en kötü sezonunda alacağı Avrupa Ligi bileti, Sarı-Lacivertliler açısından hem teselli hem de moral olacaktır. Ancak işin bir de diğer boyutu var. Kanarya bunu başarırsa, Avrupa Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacak. Bu, ilk maçına 25 Temmuz’da çıkacağı anlamına geliyor. Rövanş ise 1 Ağustos’ta.

Audi Cup 30-31 Temmuz’a

Önümüzdeki sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla çıkacak olan Fenerbahçe’nin sezonu bu kadar erken açması, çok da ideal bir durum değil. Ayrıca Avrupa Ligi maçlarıya çakışacağı için Bayern Münih, Real Madrid ve Tottenham’la birlikte mücadele edeceği Audi Cup’a katılma şansı da kalmayacak. Çünkü o turnuva da 30-31 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Bu nedenle Avrupa Ligi’ne kalmak Fenerbahçe’de büyük bir ikilem yaratacak. (Fanatik)


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
ersun yanal
avrupa
uefa
Diğer Haberler
Tedesco, Sadettin Saran ile yaptığı konuşmayı anlattı
Fenerbahçe'den Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu
Fenerbahçe Beko 74-68 Hapoel IBI Tel Aviv
Fenerbahçe'den Lewandowski atağı! İlk görüşme gerçekleşti
Ederson'dan Guardiola itirafı! 'Geri dön dedi'
TFF, Süper Kupa'nın tarihini ve yerini açıkladı!
Tuncay Şanlı, Fenerbahçe'ye geri döndü! Yeni görevi resmen açıklandı
Jhon Duran'ın derbi planı! Milli takımdan affını istedi
Gelecek maçımız
Çaykur Rizespor
Fenerbahçe
23.11.2025 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2025 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam