Fenerbahçe'de Ocak ayında iki ayrılık birden! FIFA tehlikesi yüzünden bekletiliyor
04.10.2022 - 09:55
1/7
Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı başarılı sonuçlarla yoluna emin adımlarla devam eden Fenerbahçe'de Ocak ayında iki oyuncuyla yolların ayrılması bekleniyor. Son olarak Beşiktaş derbisinde iyi oyunla taraftarını umutlandıran sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi'nde AEK Larnaca'yı iki maçta da mağlup ederek gruptan çıkmayı hedefliyor.

Jorge Jesus'un kadroda düşünmediği isimlerle bir bir yollarını ayıran sarı-lacivertlilerde ayrılıklar Ocak ayında da devam edecek. Fenerbahçe'de iki oyuncuyla yol ayrımına gidilecek. İşte ayrıntılar...

2/7
JORGE JESUS'UN SAVUNMA DUVARI

Portekizli çalıştırıcı sezon başında Kim Min Jae gibi bir yıldızını kaybetse de kurduğu planlarla defansif zaafı tolere etmeye özen gösterdi.Jesus hem 3’lü savunma düzeni hem de 4’lü sistem oynayabilecek bir plan oluşturdu. Attila Szalai’nin satılmasına kesin olarak izin vermeyen deneyimli teknik direktör, savunma planlarında Szalai’yi özel bir yere koyuyor.

Gustavo Henrique ve Luan Peres’i transfer ettiren, Serdar Aziz’e de çok güvenen Jorge Jesus, son dönemde de ofsayt taktiğiyle öne çıkıyor.

Ligin 3. haftasında 4-2 kazanılan Adana Demirspor maçıyla beraber ‘ofsayt taktiğini’ hayata geçiren 69 yaşındaki çalıştırıcı, olumlu geri dönüşler alıyor. Adana Demirspor o maçta 4 kez ofsayta düşerken daha sonra 1-0 kaybedilse de Konyaspor deplasmanında da rakip 9 kez ofsayta bırakıldı.Daha sonra 2-0’lık Kayserispor mücadelesinde de rakip 9 defa ofsayta düştü. 5 gol yiyen Alanyaspor’u da 5 kez ofsayta iten sarı-lacivertliler son olarak Beşiktaş derbisinde de rakibini 7 defa ofsaytta bıraktı. Siyah-beyazlılar bu sezon ilk kez bir maçta bu kadar çok ofsayta düştü ve gol atamadan maçı noktaladı.

3/7
SERDAR DURSUN GERÇEKLERİ

30 yaşındaki golcü bu sezon Fenerbahçe'de Joao Pedro, Michy Batshuayi ve Joshua King'in transfer edilmesi sonrası Jorge Jesus tarafından UEFA Avrupa Ligi kadrosuna dahil edilmedi. Tecrübeli futbolcu sarı-lacivertlilerde son dönemde oynanan müsabakalarda da forma şansı bulmakta zorlandı. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynadığı ön eleme turu maçlarının kadrosunda bulunan ve şans bulan Serdar Dursun, 6 müsabakada 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

Süper Lig'de sarı-lacivertlilerin oynadığı ilk 4 maçta da forma şansı bulan Serdar Dursun rakip filelere 2 gol gönderdi. Tecrübeli futbolcu sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi kadrosuna dahil edilmemesinin ardından Kayserispor, Alanyaspor ve Beşiktaş maçlarında yedek kulübesine hapsoldu.

4/7
Serdar Dursun transfer döneminin son gününde Adana Demirspor'dan teklif aldı. Sarı-lacivertlilerde forma şansı bulmakta zorlanan 30 yaşındaki oyuncu, Akdeniz ekibinden gelen teklifi kabul etmedi. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak konuyla ilgili açıklamasında, “Serdar Dursun, Adana'ya gelmek istemedi. Bu transfer bu yüzden yattı. Ne Fenerbahçe, ne Beşiktaş'a zam yapmadım. İstediğim ücret hiç artmadı. Beşiktaş daha fazla verdiği için kabul etmedim. Serdar Dursun gelmeyi kabul etseydi Tayyip Talha, Fenerbahçe'ye gidecekti“ ifadelerini kullandı.

5/7
Mircea Lucescu'nun ekibinin Serdar Dursun ile uzun süre pazarlık ettiği, milli futbolcunun ilk etapta teklifi kabul ettiği kaydedildi. Ancak Serdar Dursun'un daha sonra bilinmeyen bir nedenden dolayı Ukrayna temsilcisine imza atmaktan vazgeçtiği aktarıldı. Dinamo Kiev'in, müzakerelerde Fenerbahçe'ye de 3.5 milyon euro'luk bir teklif yaptığı ifade edildi. Serdar Dursun'un, geçen sezon ilk 11 oyuncularından biri olduğu hatırlatılırken, bu sezon Jorge Jesus'un gelmesinin ardından bu statüsünü kaybettiği vurgulandı.

6/7
OCAK AYINDA İKİ AYRILIK BİRDEN

Geçtiğimiz sezon çıktığı 41 resmi maçta 9 gol, 2 asistlik bir performans sergileyen ve taraftarların beğenisini toplayan 28 yaşındaki futbolcu, son haftalarda Jorge Jesus'tan net bir şekilde kesik yemiş durumda. Miha Zajc'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki Dinamo Kiev ile Rennes, Süper Lig'de ise Kayserispor ve Alanyaspor maçlarında kadroda olmasına rağmen süre almaması dikkat çekmişti. Sloven orta saha Beşiktaş derbisinde ise kadroda yer almadı.

Takvim'de yer alan habere göre Fenerbahçe'de sözleşmesinin son sezonunu geçiren Zajc'a yeni sözleşme teklif edilmiş ancak Sloven oyuncu bunu kabul etmemişti.

Fenerbahçe'nin de tıpkı Beşiktaş'ın Ersin Destanoğlu'na yaptığı gibi Zajc'a imza baskısı yapmak için oynatmadığı iddia ediliyor. Zajc'ın sözleşmesini uzatmaması halinde Sarı- Lacivertliler'in oyuncuyu devre arasında göndererek gelir elde etmeyi hedeflediği iddia edildi.

Sloven oyuncuya özellikle İtalyan kulüplerinin ciddi ilgisi olduğu ocak ayında transfer olma ihtimalinin hiç de düşük olmadığı gelen haberler arasında.

7/7
LEMOS'TA FIFA ENDİŞESİ

Fenerbahçe'de lig ve Avrupa kadrosuna alınmayan Lemos'un sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Uruguaylı oyuncu yıllık maaşının tamamını almadan ayrılmak istemiyor.

Fenerbahçe yönetimi ise şimdiye kadar olan alacakları ve bonservisini de vererek Lemos'la sözleşmeyi feshetmek istiyor. Takvim'in haberine göre ancak tek taraflı feshin sorun çıkarması ve FIFA ile karşı karşıya kalınmaması açısından bu hamle bekletiliyor.

Uruguaylı stoper, kadroda yer almamasına rağmen şu anda takımla birlikte antrenmanlara katılıyor. Lemos'un ocak ayında bir başka takıma kiralanması ya da satılması söz konusu. Lemos bu sezon toplam 5 karşılaşmada görev aldı.

Diğer Haberler
Kulüpler Birliği'nden Ali Koç kararı
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol