Yazarlardan Fenerbahçe yorumları
03.10.2022 - 09:58
1/19
YAZARLARDAN FENERBAHÇE YORUMLARI
Spor yazarları, 0-0 biten Beşiktaş-Fenerbahçe maçını köşelerinde yorumladı. Yazar görüşlerinin tamamını paragraf sonunda ismi yazan gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.

2/19
“EN DÜŞÜK HÜCUM PRES VİTESİ“
Fenerbahçe, sanırım Jesus’un 15 resmi maçlık serüvenindeki en düşük hücum pres vitesiyle oynadı dün. Sarı-lacivertliler o alışılmış kalabalık ön alan baskısına genelde gitmedi. Sanırım Jesus da İsmael’in takımının uzun top tercihini dikkate alarak vazgeçti hücum pres devamlılığından. Fenerbahçe de o coşkulu hücum presi yapmayınca oyununun eğlencesinin düştü bütünüyle. (UĞUR MELEKE/HÜRRİYET)

3/19
“İLK 10 DAKİKA FENERBAHÇE HAKİMİYETİ“
Fenerbahçe her maçta olduğu gibi önde basmaya, hatta kaleci Ersin‘e bile baskı yapmaya başlayınca, Beşiktaş oyun kurmakta, savunmadan organize çıkmakta, geçiş oyununu oynamakta zorlandı… Özellikle ilk 10 dakikada mutlak bir Fenerbahçe hakimiyeti vardı… Sonraki dakikalarda Beşiktaş toparlandı, çıkmaya başladı… Ancak bu defa her atakta ofsayta yakalandı… (ŞANSAL BÜYÜKA/MİLLİYET)

4/19
“VALENCIA VE SZALAI FAKTÖRÜ“
Maçta oyuncu değiştirme dakikalarına adeta kilitlenmiş ve Fenerbahçe’nin bir tık üstün olduğu bir oyunla gelindi. O “tık” Valencia ve Szalai’den kaynaklanıyordu. Jesus, Batshuayi, Mert Hakan ve Osayi’yi, İrfan Can/Crespo/Pedro yerine oyuna alarak dev bir hamle yaptığında 70 dakika geride kalmış ve Beşiktaşlılar yorgunluk belirtileri göstermeye başlamıştı. Valerien İsmael ise Ghezzal, Tayfur ve Fernandes ile yanıt verdi. Beşiktaş’ın merkezi Josef, Tayfur, Ghezzal haline geldi ve Ghezzal farkı belli olmaya başladı. (ERCAN GÜVEN/MİLLİYET)

5/19
“JESUS, ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALI“
Jorge Jesus kafasına göre her maç bir şeyler yapıyor. Takımın en iyisi Crespo'yu çıkararak elindeki oyun hakimiyetini rakibe teslim etti. Öncelikle bu maçtan sonra kendine şöyle bir öz eleştiri yapmalı: “Maçın büyük bölümünde top bizdeydi. Rakibin ileri ucu sahada yoktu. Ama neden pozisyon üretemedik?“ (ÖMER ÜRÜNDÜL/SABAH)

6/19
“JESUS VE ÖĞRENCİLERİ BÜYÜK FIRSAT KAÇIRDI“
F.Bahçe’de İrfan Can, Pedro, Lincoln neredeyse sahada yoktu, Valencia vasattı. Jesus, nedendir bilinmez alışılmışın dışında takımı daha temkinli oynattı. Portekizli hocanın oyuncu değişiklikleri de Sarı-Lacivertlilere tempo getirmedi. Dakikalar ilerledikçe F.Bahçe 1 puana razı bir görüntüye büründü. Oysa Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş’ı deplasmanda bir daha böylesine kötü bulamaz. Jesus ve öğrencileri büyük fırsat kaçırdı. Bir de tecrübeli hoca niye Arda Güler’e hiç şans vermez anlamak mümkün değil. (HİLMİ TÜRKAY/CUMHURİYET)

7/19
“FENERBAHÇE'NİN EN İYİSİ“
Son 20 dakikada Beşiktaş tempo yaparken, Fenerbahçe daha çok skora razı gibiydi. Jesus, Lincoln'un Ghezzal karşısındaki zaafını görünce Alioski'yi oyuna alıp o bölgeyi kapatmaya çalıştı. Fenerbahçe'nin en iyisi Gustavo Henrique'ydi, Ferdi ve Arao da görevlerini yaparken Pedro, Crespo, İrfan başta diğerleri son derece etkisiz kaldılar. (TURGAY DEMİR/FOTOMAÇ)

8/19
“İLK DEVRE F.BAHÇE ÇOK İYİ KONTROL ETTİ“
Dağ fare doğurdu. Çok şey bekliyorduk, hem futbol adına hem goller adına ama baktık ki son 10-15 dakika dışında fazla bir heyecan yok. Aslında baktığımızda iki takım da kaybetmemek amacıyla çok dikkatli başladılar. İlk devre Fenerbahçe oyunu çok iyi kontrol etti. Neredeyse ilk devrede Beşiktaş, bir-iki pozisyon dışında çıkamadı. Valencia iyi oynadı, Crespo fena değildi, Ferdi iyiydi. (AHMET ÇAKAR/SABAH)

9/19
“POZİSYON VERMEDİ“
Fenerbahçe çok uzun süre, rakibine nazaran daha derli toplu gözüktü. Beşiktaş'a neredeyse hiç pozisyon vermeden maçı götürdü. İşin ofansif tarafında ise Valencia hariç diğer oyunculardan beklediği performansı alamadı. Pedro etkisizdi. Lincoln sol çizgide, Ferdi de sağ çizgide daha çok savunmada kaldı. Ofansa beklenen katkıyı sağlayamadılar. (İLKER YAĞCIOĞLU/TAKVİM)

10/19
“HÜCUM PERFORMANSINI KÖTÜ ETKİLEDİ“
Fenerbahçe her zamanki gibi ön alan baskısıyla maça başladı ama top ayağındayken hücumda Valencia'nın başarılı performansına İrfan ve Pedro ayak uyduramayınca üretkenlikte sıkıntı yaşadı. Rakip alana da yerleşemedi. Bu maç için orta dörtlüde Henrique ile başlamak, ileride de benzen anlayışta olan Pedro ve İrfan'ı aynı anda kullanmak, hücum performansını kötü yönde etkiledi. Jorge Jesus'un oyuncu hamleleri tutmadığı gibi sarı-lacivertliler oyun olarak da geriye gitti. (REHA KAPSAL/FOTOMAÇ)

11/19
“PRESİ KIRDIKTAN SONRA POZİSYON BULDU“
Hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe sezonun ilk derbisine çıkarken herkesin beklentisi pozisyonu ve golü bol bir maçtı. Her iki takımın kadrolarına baktığımız da cesur denilebilecek bir 11 ile sahaya çıktıklarını da söyleyebilirim. Fakat derbinin gidişatı beklenildiği gibi olmadı. Beşiktaş hücum presle Fenerbahçe'yi kilitlemek, kapılan toplarla pozisyon bulmak istedi. 20. dakikadan sonra topa sahip olmaya başlayan Fenerbahçe presi kırdıktan sonra pozisyon bulan takım oldu. (OKTAY DERELİOĞLU/TAKVİM)

12/19
“ZİRVE HEDEFİNDE 2 PUAN KAYBETTİ“
Volkan Bayarslan algoritmanın hakemiydi ve doğru tercih olarak gördük. O kadar kötü niyetli oyuncuya, baskıya rağmen kırılmadan maç yönetti. Sonuç; Fenerbahçe zirve hedefinde iki puan kaybetti. Beşiktaş zirvede kalma umudunu korudu. O kadar... (GÜRCAN BİLGİÇ/SABAH)

13/19
“DAĞ, FARE DOĞURDU“
F.Bahçe’de Jesus kazanmak için hamleler yapsa da sahaya sürdüğü futbolculardan istediğini alamadı. Neticede beklentilerin yüksek olduğu derbide dağ fare doğurdu. Pozisyon az, gol yok. Beşiktaş, daha fazla pas oyununa kesinlikle yönelmeli. F.Bahçe ise iyi antrene edilen fizik gücü yüksek ve organize bir takım. Ancak ofansif alanda daha fazla yaratıcılık şart. (GÜNTEKİN ONAY/HÜRRİYET)

14/19
“NE ŞİŞ YANDI NE KEBAP“
Hakem Volkan Bayarslan için şöyle zor maçtı; bundan önce hiç derbi yönetmemiş. Bu baskıyı kaldırabildi mi? Kaldırdı. Hatalar yaptı mı? Yaptı. Ancak “O kadarı kadı kızında da olur“ derler. Abilerinin bu sahalarda, bu maçlarda neler yaptıklarını iyi biliriz. Hiç olmazsa onların yaptıklarını yapmadı. Hiç kimse üzülmedi, hakem dahil… Hani ne şiş yandı ne kebap. Yanan seyirci oldu. Çünkü bu maçtan çok şeyler bekledi. (ERMAN TOROĞLU/SABAH)

15/19
“NASIL BEŞİKTAŞ'I YENEMEDİK DİYORLARDIR“
Beşiktaş taraftarının tamamı, Fenerbahçe taraftarının yüzde 90'ı mutsuz ayrıldı maçtan. Biz bu Beşiktaş'ı nasıl yenemedik diyordur Fenerbahçeliler. (RIDVAN DİLMEN)

16/19
“BATSHUAYI BEKLİYORDUM“
Fenerbahçe'de Valencia çok iyiydi. 2 tane net fırsat yakaladı. Ersin iyi çıkardı. Valencia çok çabaladı. Pedro bir hayal kırıklığıydı. Batshuayi bekliyorduk. Bu stadı, atmosferi biliyor. Çok formdaydı. O istek, arzuyla belki daha iyi olabilirdi. Pedro'yu gördükten sonra Batshuayi denir. (NİHAT KAHVECİ)

17/19
“JESUS, İLK DEFA TEMKİNLİYDİ“
Beşiktaş, Fenerbahçe'yi oynatmamak adına oynadı daha çok. Rizikolu oynamadılar. Fenerbahçe üstüme gelmesin dedi. Fenerbahçe oynayamadı. Hücum anlamında Fenerbahçe de etkisizdi. Jorge Jesus'u ilk defa temkinli ve kontrollü gördüm. (ELVİR BALİC)

18/19
“FİYAKAM BOZULMADI DİYORLAR“
Bana sorarsan, stadyumdan ayrılan Beşiktaşlılar memnun değil. Bana sorarsan Fenerbahçeliler de memnun değildir oyundan. Fenerbahçeliler, skordan ötürü fiyakamız bozulmadı, bir büyük maçı deplasmanda kaybetmeden geçtik düşünebilirler. Oyundan onlar da memnun değildir. Kim nasıl memnun olacak ki? (TÜMER METİN)

19/19
“DAHA ERKEN DEĞİŞİKLİK OLABİLİRDİ“
Her maç öncesi sürprizi var Jesus'un. Bugün de Serdar Aziz'di. 4'lü oynayacak düşüncesi vardı, 3'lü başladı. Derbide bile bu riski alıyor, oyuncusuna güvenip oynatıyor. Lincoln tercihi yaptı solda. Jesus'un oyun başlangıç planı çok iyiydi. İlk yarı çok iyi oynadılar. Daha çok topla oynadılar, daha çok pozisyon buldular, rakip yarı sahada oynadılar. Daha önceki maçlarda gördüğümüz baskılı oyundan uzaktılar. Arao'nun performansı iyi değildi bugün. Jesus, değişiklikleri daha erken yapabilirdi. (KEMAL ASLAN)

Diğer Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol