Spor yazarlarının F.Bahçe-Denizlispor maçı yorumları
06.04.2021 - 10:44
1/18
Spor yazarları Fenerbahçe'nin Denizlispor'u 1-0 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi. İşte spor yazarlarının yorumları...

2/18
F.BAHÇE 9 PUAN ALDI

AHMET ÇAKAR:
Fenerbahçe dün gece 9 puan aldı. Beşiktaş ve Galatasaray kaybetmişti, üstelik Fenerbahçe içeride Türkiye liginin en zayıf takımıyla oynuyordu. Maça baktığımızda Fenerbahçe iyi oynadı diyebilir miyiz? Kesinlikle hayır! Aksine çok ama çok kötü oynadı. Son 5 dakikaya kadar neredeyse pozisyonu yok. Üstelik ilk yarıda çok net olmasa da Denizlispor'un önemli pozisyonları var. Ama Denizlispor sadece savunmaya çalıştı. Ne top tutabildiler ne de hücum edebildiler. Maç tıkandıkça tıkandı. İddia ediyorum o anda maçı seyreden tüm Fenerbahçeliler, 'Kazansak dahi bizim bu futbolla şampiyon olmamız çok zor' der gibiydiler.

3/18
ÇOK KÖTÜ OYNAYAN F.BAHÇE...

AHMET ÇAKAR:
İkinci yarı Fenerbahçe baskıyı biraz daha artırdı ama kısır baskı. Top sürekli Fenerbahçe'de, Denizlispor defansından dönen topları alan Fenerbahçe ama sadece o kadar. Pozisyon yok. Ta ki yine Fenerbahçe'nin en önemli silahı olan duran topa kadar. 64. dakikada bir kornerde Samatta kalktı, arka direğe vurdu ve gol oldu. Bu dakikadan sonra yine çok keyifsiz bir futbol, çıkamayan bir Denizlispor, üretemeyen bir Fenerbahçe. Sonuçta çok kötü futbol oynayan Fenerbahçe, ligin en kötü takımını zar zor yendi. Denizlispor'un bence düşmesi kesin gibi. Hem puan olarak hem oyun olarak Süper Lig'in en kötüleri.

4/18
OFSAYT KARARI DOĞRU

AHMET ÇAKAR:
Fenerbahçe'nin İrfan Can Kahveci ile attığı bir golde VAR devreye girdi ve ofsayt diye golü iptal ettirdi. Karar doğru. Çünkü İrfan Can'ın şutunda top önce Szalai'ye çarpıyor ki Szalai o anda ofsayt değil, sonra da ofsaytta bulunan Samatta'nın şortuna çarpıp gol oluyor. Temas mutlak, şort da beden sayıldığına göre ofsayt kararı doğru.

5/18
İYİ OLAN ŞEYLER VARDI

GÜRCAN BİLGİÇ:
Emre Belözoğlu'nun ilk maçında neler değişecek diye diktik gözlerimizi maça. Performanslarda veya hatalı kararlarda bir değişiklik yoktu. İlk 45'te Denizlispor topu rakibe verip, oyunu yönlendirdi. Yine Fenerbahçe'nin sağ kanadına baskı yapıp topu Caner'e doğru yönlendirdiler. Caner de stoperleri çalıştıran merkez ortalarını yaptı. 8 denemede 'sıfır' isabetli şut çektiler. Ama iyi olan şeyler de vardı. Bu kadar beyhude çabanın geçen haftalardan tek farklı yönü disiplin idi. Belki duvara çarpıp geri döndüler ama soğukkanlılıklarını kaybetmeden, oyun planlaması içinde ısrarla denediler. Topu kaptırdılar, boşa kaçanlara paslar atılmadı, üç de tehlikeli kontra gördüler kalelerinde. Yine de maç öncesindeki kazanma planını paniğe kapılmadan uyguladılar.

6/18
YAZIK!

GÜRCAN BİLGİÇ:
İkinci yarının başlangıcındaki üç dakikalık kâbus baskısı, Denizlispor'un oyunu soğutma çabaları içinde bir türlü tempoya dönüşmedi. Can derdindeki takım, puanın peşine düşerek zamanı Fenerbahçe'nin yapacağı hata için kullandı. Kabul edilmez olan Cüneyt Çakır'ın pozitif futbolu koruyan, kollayan olmamasıydı. Ne kadar yavaş oyun, o kadar az hata. 'Başım belaya girmesin' taktiği. VAR'daki Abdulkadir Bitigen de 'hakemcik' pozisyonunda temiz bir golü 'ofsayt' haline getirdi. Pasifteki oyuncunun kalecinin görüş alanını etkilemesi gerekiyor. İrfan Can'ın şutu, Szalai'ye çarptığı için gol oldu, Samatta yüzünden değil. Derlerse ki, top Samatta'nın şortuna değdi; yazık!

7/18
ŞAMPİYONLUK İÇİN....

GÜRCAN BİLGİÇ:
Altıpasın yakın köşesine yüksek gelen korner atışlarını denediler maç boyunca. İlkinde Ozan kötü vurdu, sonuncusunda Samatta tabelayı değiştirdi. Birlikte kalarak kazanmak ve lige yeniden şampiyon adayı olarak dönmek önemliydi. İkiye inen puan farkı, ikincilik koltuğuna geri dönmek ve yarış için baskıyı yeniden rakiplerin üzerine getirerek son sözü bırakmadılar.

8/18
ŞAMPİYONLUK IŞIĞI YOK

ÖMER ÜRÜNDÜL:
“Fenerbahçe düne kadarki performansı ve dün geceki görüntüsü ile bundan sonra seri galibiyetler alabilir mi?“ sorusunun akıllara gelmesi normal. Ben öyle bir ışık görmüyorum. Nedenine gelince: İleri uçta ciddi problem var. Samatta gol attı ama başka hiçbir önemli icraatını görmedim. Zaten sezon başından beri de güçsüz... Emre Belözoğlu genç yetenek Osayi'ye güvenmemiş ki maç eksiği olan Sinan'a ilk 11'de şans verdi. Tabii ki bir katkı gelmedi. Ama sonradan yerine giren Osayi de tam bir hayal kırıklığı idi... Sonuçta Emre Belözoğlu'nun orta sahayı oturtmak için bol malzemesi var ama ilerisi çok sıkıntılı.

9/18
DENİZLİSPOR KÜME DÜŞMÜŞ

ÖMER ÜRÜNDÜL:
Denizlispor dün centilmence bir mücadele verdi. Ama izlenimime göre takım halinde kümede kalacaklarına dair inançları kalmamış... Yoksa bu durumdaki bir takım hakeme itiraz dahi etmeden, bir sarı kart dahi görmeden maç bitirir mi?

10/18
BİR TAŞLA KUŞ SÜRÜSÜ!

ERCAN GÜVEN:
Kader, Fenerbahçe yeni teknik direktörünün hayal edebileceği her şeyi Emre Belözoğlu’na sunmuştu. Galatasaray, Beşiktaş kaybetmiş, lig sonuncusu rakip Kadıköy’e gelmişti.Kader, Fenerbahçe yeni teknik direktörünün hayal edebileceği her şeyi Emre Belözoğlu’na sunmuştu. Galatasaray, Beşiktaş kaybetmiş, lig sonuncusu rakip Kadıköy’e gelmişti. Kazanırsa Kadıköy kabusunu sona erdirmekten şampiyonluk yarışına dönmeye kadar bir dizi “ilave zafer” vaat ediyordu Denizlispor maçı. Bir taşla kuş sürüsünü vurma ihtimali vardı.Fakat Fenerbahçe “bıraktığı yerden” başladı!.. Daha doğrusu Erol Bulut’un bıraktığı yerden.Temposuz, pozisyonsuz, tatsız tuzsuz, zaman zaman çaresiz bir takım… Fenerbahçe’de tek fark Sinan Gümüş’ün ilk on birde başlaması ve takımın topa sahip olma yüzdesini arttırmasıydı; o kadar.

11/18
“EROL BULUT“ İSTİFA DERLERDİ

ERCAN GÜVEN:
Maç seyircili oynansa, ilk yarı tribünler “Erol Bulut istifa” diye bağırırdı kesin. O kadar eskisi gibiydi Fenerbahçe. Pozisyon ümidi Caner’in ortalarına bağlıydı. Belki “yumuşak geçiş” yapmak istedi Emre Belözoğlu… Emre Hoca’nın, topun ağzında olan ve gole kadar sahanın en kötülerinden ilk üçte bulunan Samatta’yı neden değiştirmediğini merak edenler, iki dakika sonra Caner Erkin’in kornerine attığı kafa ile Fenerbahçe’yi öne geçirdiğinde “Emre Belözoğlu farkını” fark etmiş oldu.

12/18
EMRE BELÖZOĞLU'NUN 3 SINAVI

ERCAN GÜVEN:
Emre Belözoğlu ilk sınavını geçti, takımı puan cetvelinde ikinciliğe taşıdı, Kadıköy’ün makus talihini değiştirdi. Lakin daha sınavlar bitmedi. Birincisi Fenerbahçe’nin sezon başından beri biriken oyun hafızasını silmesi ve söylediği gibi takımın “önlem alan değil önlem aldıran” bir tempoya kavuşması için çare üretmesi gerekiyor. İkincisi, akan oyunda takımı pozisyon zenginliğine kavuşturması lazım ki, o da Sinan Gümüş ile falan olmaz. Valencia ve Osayi’nin yükselmesi lazım.İkincisi, akan oyunda takımı pozisyon zenginliğine kavuşturması lazım ki, o da Sinan Gümüş ile falan olmaz. Valencia ve Osayi’nin yükselmesi lazım.Üçüncüsü ise daha zor… Mesut Özil döndüğünde bu orta sahada ona yer bulması.En azından “ilk düğmeyi” doğru iliklemiş oldu Belözoğlu.

13/18
ACİL “AZİZSİLİN“ LAZIM

TAYFUN BAYINDIR:
Kim ne derse desin, Fenerbahçe dün şanslı bir günündeydi. Pozisyon üretme sistematiğinden kaçıp, kargaşa futbolundan sonuç çıkarmaya çalışırsanız işte böyle olur. Dün gördük ki, İrfan Can’ın da, kısacık süredeki performansıyla Sosa’nın da ölüsü oynar. Eğer ligin en alt sırasındaki takıma karşı oynadığınız maçta en iyi oyuncularınız Szalai, Caner ve Gustavo ise Emre Belözoğlu’nun hızlı bir şekilde yeniden yapılanmaya gitmesi gerekir. Fenerbahçe kazandı, ciddi bir avantaj da elde etti elbette ama dünkü takım şampiyonluğa oynayan bir ekibin ne hırsına ne heyecanına ne de ruhuna sahipti. Acil, Azizsiline ihtiyaç var.

14/18
ZAMANA İHTİYACI VAR

İLKER YAĞCIOĞLU:
Teknik direktör değişikliğinin ardından bu kadar kısa sürede Fenerbahçe'nin oyununun 180 derece değişmesini beklemiyordum. Tabii ki Emre Belözoğlu'nun elinde sihirli değnek yok ve zamana ihtiyacı var. Fakat takım coşkusu için zamana ihtiyacı yok. Maçın başlamasıyla birlikte önde basan, rakibin pas yapmasına izin vermeyen çok tempolu bir Fenerbahçe bekliyordum. Ama ilk devrede bunları göremedim. Değişen hiçbir şey yoktu. Denizlispor'un forvetleri biraz becerikli olsa skor ilk devre 2-0 Denizli'nin üstünlüğüyle bitebilirdi.

15/18
ŞAMPİYONLUK ÜMİTLERİ YEŞERDİ

İLKER YAĞCIOĞLU:
İkinci yarı ise ilk devreden daha iyiydi. Beklenen baskıyı Fenerbahçeli oyuncular yapmaya başladı. Daha hızlı oynadılar ve Denizli savunmasının dengesini bozdular. Bir korner atışı sonrasında 3 puana ulaşmayı başardılar. Beşiktaş ve Galatasaray'ın mağlup olduğu haftada bu 3 puan Fenerbahçe'nin şampiyonluk ümitlerini yeniden yeşertti. Nisan ayındaki yoğun trafikte F.Bahçe geniş kadrosuyla puan farkını kapatabilir.

16/18
İLK MAÇTAN KOLAY DEĞİL

REHA KAPSAL:
Fenerbahçe'de, Erol Bulut'un gitmesi ve Emre Belözoğlu'nun göreve getirilmesinden sonra en çok merak edilen, takımın saha içinde oynayacağı oyun hem de ortaya konulacak mücadeleydi. Çünkü Belözoğlu ilk basın toplantısında Erol Bulut ile oynayamadıkları hem topa sahip olup ritim vererek aynı zamanda alan baskısı yapan bir F.Bahçe olacağını söylemişti. Tabiki bunu saha içine geçirmek de kolay değildi. Bununla beraber zirveye oynayan rakiplerin puanlar kaybettiği haftada alınacak galibiyetin, üst sıralarda tutunma ve iddiayı sürdürme açısından önemi daha da fazlalaşmıştı. Bu beklentiler ışığında oynanan oyunun ilk yarısında enerjisi olmayan, hareketsiz ve akıl koyulmamış, saha içinde de kendi yarı alanında oyunu kabul eden Denizlispor'a karşı hücum organizasyonlarını doğru yapamayan bir F.Bahçe izledik.

17/18
BAZI OYUNCULAR VAZGEÇMİŞ

REHA KAPSAL:
Takım içinde enteresan olan bazı oyuncular F.Bahçe'den değil sanki kendinden vazgeçmiş gibiydi. Her türlü aksiyona, reaksiyon vermemeleri de işin en ilginç yönlerinden biriydi. Emre Belözoğlu'nun esas yapması gereken, bu bozuk oyun yapısını düzeltmektir. Eldeki oyuncuları çok amaçlı kullanması gerekiyor. Çizgi oyuncuları gerekli performansı veremiyorsa, daha oyunun merkezinde oynanan iki santrforlu oyuncuları tercih edebileceği gibi. Oyuncuların özellikle rakip yarı alanda rollerini daha iyi belirlemesi gerekli. Çünkü top ayağında olan takım daha sakin olması gerekiyor. Aksine sahada bir karmaşa var. Kimin nerede oynadığı belli olmadığı gibi. Aynı zamanda toplu ve topsuz tempo yapıp, sahayı yeri geldiği daraltıp yeri geldiğinde genişletmesini de bilmeli.

18/18
EMRE BELÖZOĞLU DEĞİŞTİRMELİ

REHA KAPSAL:
Oyun istikrarı, öğrenmek ve uygulama becerisi ile gelir. Sarılacivertlilerin bunun için daha fazla hem teorik hem de pratik olarak çalışmaya ihtiyacı var. Bunlar F.Bahçe'nin sezon boyunca en büyük sorunları olduğundan, sarı-lacivertliler kendinden daha güçsüz rakipler karışışında bile maçın favorisi olarak sahaya çıkamıyordu. Lider, görev verir ve yönlendirir... Aynı zamanda da sarı-lacivertlileri oyuncuların teknik, taktik ve mental olarak 'tamirat ve yenilenmeye' ihtiyacı var. Bunu da gözlemleyip, olumlu yönde değiştirecek olan Emre Belözoğlu'dur.

Diğer Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol