Abdullah Avcı ve Erol Bulut’un taktik savaşı!
26.02.2021 - 09:54
1/11
Spor Toto Süper Lig’de sezonun en kritik mücadelelerinden biri 28 Şubat Pazar akşamı Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Bir yanda tamam mı devam mı maçına çıkacak Fenerbahçe, öte tarafta zirve heyecanını korumak isteyen Trabzonspor olacak...

2/11
AVCI-BULUT BULUŞMASI

2014-17 yılları arasında Başakşehir’de aynı teknik ekipte çalışan Abdullah Avcı ile Erol Bulut’un buluşması aslında bir taktik mücadele şeklinde geçecek. Abdullah Avcı’nın Başakşehir ve Trabzonspor günleri birbirine çok benzerken, Beşiktaş dönemi ise Erol Bulut’un şu an Fenerbahçe’de çektiği sıkıntıları anımsatıyor.

3/11
BEŞİKTAŞ DÖNEMİ

Başakşehir’de 2014-19 arasında hep ilk 4’te yer alan Abdullah Avcı’nın takımlarının topa sahip olma ortalaması her sezon artış gösterdi. 2014-15 sezonunda yüzde 45’le olan 2019’a gelindiğinde yüzde 58’e çıktı ve toplam ortalama yüzde 52.2 ile tamamlandı. Avcı benzer çizgiyi Trabzonspor’da da yakaladı. 9. haftada geldiği bordo-mavililerde 16 lig maçında topla oynama ortalamasını yüzde 52’ye getirdi. Başakşehir’le hep ilk 4’te yer alan ve son 3 senesinde direkt şampiyonluğa oynayan Abdullah Avcı, Trabzonspor’da da 16 lig maçında 1 kez kaybetti, son 7 maçından da galip geldi. Beşiktaş’ta ise ligde 18 hafta görevde kalan 57 yaşındaki çalıştırıcı, tam 6 yenilgi alırken, bu mağlubiyetlerde hiç alışık olmadığı bir stille yüzde 60 ile yüzde 62 arası topla oynama oranı tutturdu. Aynı Avcı, Beşiktaş ile 1-0 Galatasaray’ı yenerken sadece yüzde 48’le topa sahip oldu. Kayseri’ye 4 gol atarken ortalaması yüzde 55’e indi.

4/11
BENZER YOLLARDAN GEÇTİ

Erol Bulut’un Abdullah Avcı’nın yanından ayrılıp 2017’de Yeni Malatya’da başladığı hocalık kariyerinde benzer yollardan geçmesi dikkat çekiyor. Yeni Malatyaspor’da ilk 2 sezonun topla oynama ortalaması yüzde 45 oldu. Ardından Alanyaspor’a geçen Bulut, ligde ilk 5’e girip, kupada final gördüğü sezonda topla oynama ortalamasını yüzde 48’e çıkardı. Fenerbahçe’de ise 25 lig maçında topla oynama ortalaması yüzde 53’e yükseldi. Abdullah Avcı’nın Başakşehir’deki 5 yıllık artış oranıyla Erol Bulut’un kariyerinde 4 senede yakaladığı oran adeta birebir oldu.

5/11
GOL VE HÜCUM BEKLENTİLERİ DÜŞÜK

Bu doğrultuda Trabzonspor’da Başakşehir stilini benimseyen Abdullah Avcı ile eski hocasının çizdiği yoldan ilerleyen Erol Bulut mücadelesi gol ve hücum beklentilerini düşürüyor.

6/11
TOPU RAKİBE BIRAKTIKLARINDA KAZANDILAR

Abdullah Avcı Beşiktaş’ta, Erol Bulut ise Fenerbahçe’de ortak bir noktada dikkat çekiyor. İki teknik adam da bu iki büyük kulüpte ne kadar topa çok sahip olmaya çalışsa o kadar kaybetti, ancak kendi çizgilerine dönüp topu rakibe bıraktıklarında o kadar kazandı.

7/11
AVCI'NIN BEŞİKTAŞ'I, BULUT'UN F.BAHÇE'Sİ

Örneğin Avcı, Beşiktaş ile Sivasspor’a 3-0 yenildiğinde topla oynama oranında yüzde 61’i gördü. Erol Bulut da Göztepe’ye 1-0 kaybederken yüzde 70 topa sahip olmayla maçı tamamladı. Ayrıca Avcı, Beşiktaş’ta üst üste 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik aldığı dönemde topla oynama ortalamasını yüzde 52’ye düşürdü. Erol Bulut da Fenerbahçe’de ocak ayında 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik alırken topla oynama ortalaması yüzde 48 idi.

8/11
TANIDIK YÜZLER

Yunanistan Milli Takımı’nın iki orta saha oyuncusu Bakasetas ve Pelkas, pazar akşamı rakip olacak. Daha önce Alanyaspor formasıyla Pelkas’a rakip olan Bakasetas 2-1 kaybetmişti. Şimdi Trabzonspor formasıyla daha kritik bir mücadeleye çıkacak.

9/11
KADERİ BELİRLEYECEKLER

Trabzonspor’a gelir gelmez 4 maçta 3 gol atan tecrübeli orta saha ile Fenerbahçe’de 5 gol 5 asistle toplam 10 gole direkt etki ederek orta alandaki en skorer isim olan Pelkas takımlarının kaderini belirleyecek.

10/11
HER ZAMAN AYNI

Teknik direktör Erol Bulut, Fenerbahçe’de, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor’da kazanırken hep aynı yolu izlemek istiyor. Erol Bulut, Alanyaspor ya da Yeni Malatya’da büyük takımlara oynarken de diğer rakiplere karşı oynarken de aynı yolu izliyordu.Teknik direktör Erol Bulut, Fenerbahçe’de, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor’da kazanırken hep aynı yolu izlemek istiyor. Erol Bulut, Alanyaspor ya da Yeni Malatya’da büyük takımlara oynarken de diğer rakiplere karşı oynarken de aynı yolu izliyordu.En bariz örnek de ilk 5’e girdiği Alanyaspor’da göze çarpıyor. Bulut’un Alanyaspor’u Fenerbahçe’yi 3-1, Galatasaray’ı da 4-1 yenerken topla oynama oranlarında yüzde 70’e 30 daha gerideydi. Aynı Alanyaspor, Ankaragücü’nü 5-0 yenerken yüzde 52’ye 48, Çaykur Rize’yi 5-2 yenerken de yüzde 62’ye 38 ile oynadı. Yeni Malatya’da da Fenerbahçe’yi 1-0, Galatasaray’ı 2-1 yenerken yüzde 67’ye 33 topla oynamada geride olan Bulut’un takımı Trabzonspor’u 5-0 gibi farklı bir skorla yenerken de yüzde 64’e 36 rakibine geçildi.

11/11
TECRÜBE AĞIR BASIYOR

Abdullah Avcı hem kariyer hem de izlediği yol bakımından Erol Bulut’a göre daha gerçekçi ve daha değişken. Avcı, özellikle Başakşehir’de inşa ettiği düzende sürekli topla oynamayı öne çıkaran bir anlayış benimsedi. Avcı o dönem verdiği röportajda, “Topa sahip olma, topun sizde kalması her zaman futbolda size artı katan bir durum. Ancak bu elinizdeki kadro yapısı ve rakibinize karşı yaptığınız analize bağlı. Bazı maçlarda topu rakibe bırakıp, üzerinize çektiğinizde daha rahat sonuca gidersiniz. Bazı maçlarda topa istediğiniz kadar sahip olun oyunu çözemezsiniz. Arada ince bir çizgi var ve bu zamanla oturuyor” ifadelerini kullanmıştı. Başakşehir’de de 5 yılda yüzde 45’ten yüzde 58’e kadar uzanan bir süreç vardı. Trabzonspor’da da aynı süreci yakalayan Avcı, en son kendine benzeyen Başakşehir’i 1-0 yenerken yüzde 53’e 47 öndeydi. Ama iç sahada 2-1 kazandıkları Ç.Rize maçında ise yüzde 53’e 47 ile rakip öne geçmişti. (Milliyet)

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol