Spor yazarlarının Karagümrük-Fenerbahçe maçı yorumları
14.02.2021 - 10:39
1/16
Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük'ü 2-1 yendiği maçı spor yazarları değerlendirdi. İşte spor yazarlarının yorumları...
[Kaynak: Sporx]

2/16
F.BAHÇE BUNU HEP YAPIYOR

ŞANSAL BÜYÜKA:
Mesut Özil, bildiğimiz, tanıdığımız, hayranlıkla izlediğimiz Mesut Özil, hem oynayıp, hem oynatınca ilk yarıda “sırıtmayan”, sorunsuz bir Fenerbahçe izledik. Tam 11 aydır tek maç oynamayan Mesut, ikinci yarıda haklı olarak yorulup “stop” edince, hızla eskiye dönen, rakipten müthiş bir baskı yiyen ve taraftarlarını kan-ter içinde bırakan, alıştığımız Fenerbahçe’yi izlemeye başladık. Mesut Özil’in rüzgârı ilk yarıda Ozan ile özellikle Sosa‘yı da peşine takıp götürünce, ilk 45 dakikada sorunsuz bir Fenerbahçe ortaya çıktı. Hayrettir, attıkları golden sonra bile savunmaya çekilmediler, Fenerbahçe’ye yakışır futbolu oynamaya çalıştılar. Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki en büyük kusuru, abartılmış pas oyunu ve aşırı ağır hücuma çıkması oldu. Aslında Fenerbahçe bunu hep yapıyor. Bu pas oyunun futbolda modası geçmese, dünyada pas oyunun kralını oynayan Barcelona’nın o futbol anlayışı iflas etmezdi. Önüne gelen Barcelona’yı yenmezdi.

3/16
F.BAHÇELİLER MUTLU OLMALI

ŞANSAL BÜYÜKA:
Mesut ikinci yarıda yorulunca, Karagümrük oyunu tek kaleye çevirdi, Borini ile belki de haftanın golünü attı ve kaleci Altay‘ın kurtarışları olmasa, oyunu 2-0’dan galibiyete bile çevirebilirdi. Fenerbahçe‘ye bu maçta attığı ikinci gol ders olmalı... Valencia‘nın attığı ikinci golde, Fenerbahçe tek hızlı hücumunu yaptı ve golü buldu. Fenerbahçe koca 90 dakikalarda hiç olmazsa bu hızlı hücumu 3-5 defa niye denemez? Fenerbahçe, henüz Mesut’tan yüzde yüz yararlanamadığı, Pelkas‘ı, Gustavo‘yu , İrfan Can‘ı oynatamadığı bir maçta, çok önemli bir galibiyete imza attı. F.Bahçeliler, ikinci yarıda mahkum ve mahcup futboldan mutlu olmasalar bile, Mesut‘un gelmeye başlamasından, sakatların sahaya dönüşünün yaklaşmasından, Karagümrük gibi çok zor bir deplasmanın kazanılmasından mutlu olmalılar. Mutlu ve Mesut...

4/16
PLANLARI DEĞİŞTİRDİ

GÜRCAN BİLGİÇ:
Bu kez planları değiştirdi Erol Bulut... Takımında Mesut Özil varsa, top da rakip ceza alanında olmalı. Basit prensipten hareketle, ilk 45'te topa da, pasa da sahip oldular. Karagümrük'ün direnci, doğru kapanması, kanatlarda bile ikili setler oluşturması ile maç ne tempo kazandı ne de Mesut gibi bir pasör bile açık pencere bulabildi. Tek tehlike duran toptan geldi, o da golü kazandırdı Fenerbahçe'ye. Hem maça hükmedip hem de öne geçmek bulunmaz nimet. Ama Fenerbahçe, yükselttiği kadro kalitesine rağmen bu bölümde yine oynamak yerine, mücadele etmeyi tercih etti. Valencia ile ikinci golü de bulduklarında, maç bitmiş sandılar; yine çok yanıldılar.

5/16
MESUT ÖZİL FAKTÖRÜ

GÜRCAN BİLGİÇ:
Karagümrük'ün doğru pozisyon alarak uyguladığı baskı, Fenerbahçe'nin sürekli top kayıpları ile buna boyun eğmesiyle, ikinci yarının eğrisi “alarm zillerini“ de çaldırdı. Mesut Özil maçı sürekli kendi bölümüne taşımaya çalıştı. Rakibin kapandığı bölümde, defansına bile yaklaşarak topu aldı, taç çizgisine yakın oynayarak da tüm sahayı sol ayağı ile kontrol etmek istedi. İlk golü getiren faul atışı onun ayağından çıktı. İkinci gol öncesinde de topu çabuk kullanarak Ozan'a asisti yaptırdı. Çok koşan Sosa'nın en çok top kaybı olan futbolcu olduğunu da belirtelim. Çok sorumluluk aldı, çok hata yaptı. Maç temposuna kavuştukça pas konsantrasyonu da yükselecektir.

6/16
ALTAY DAHA ÇOK MAÇ YILDIZ OLUR

GÜRCAN BİLGİÇ:
Ozan Tufan merkezin en önemlisiydi. Bu maçta da genç Altay'ın kurtarışlarının altı çizilmeli. Şut çeken rakibe sırtını dönen (Serdar Aziz) stoperleri oldukça, Altay daha çok maç yıldız olacaktır. Pelkas ve İrfan Can Göztepe maçı öncesinde rekabete sıra bekliyor. Gustavo'nun da bir haftası kaldı. Daha akıllı, daha az hatalı, daha çok etkili bir takımın günleri sayılıyor artık.

7/16
EROL BULUT'UN HATASI

ÖMER ÜRÜNDÜL:
F.Bahçe ilk devrenin son yarım saatinde sürekli topa sahip olarak oyunu domine etti. Bunun iki nedeni vardı. İlki stadın çok güzel zemini, ikincisi de Karagümrük'ün takım presindeki yetersizliğiydi. Buna rağmen F.Bahçe'nin pas trafiğindeki temposu düşük olduğundan gol dışında tek pozisyon üretebildiler. Gol de duran toptan gelmişti. 2. yarıda F.Bahçe'de yorgunluk başladı. Bu golden sonra oyunu tamamen Karagümrük domine etmeye başladı. İşte burada Erol Bulut'un büyük hatası gündeme geldi. Artık Mesut tamamen yorulmuş, oyundan düşmüş ve Sosa da frene basmıştı. Rakip yükleniyor, artık tek yapılması gereken Mesut-Mert Hakan değişikliğiydi. Ama Erol Bulut bunu yapmaya cesaret edemedi. Sonra fark 1'e indi. 2. gol VAR'dan dönmese her şey ters düz olabilirdi. Sonuçta F.Bahçe günü kurtardı. Yine Altay'ın performansı ön plana çıktı. Borini'nin golünde ise yapacak bir şeyi yoktu.

8/16
MESUT KALİTEYİ ARTTIRIYOR

ERCAN GÜVEN:
Müjdeyi hafta içi Emre Belözoğlu vermiş, Fenerbahçe’nin topu rakibe bırakan tatsız ve sonuçsuz oyunu bırakacağını söylemişti. Uygulamasında Erol Bulut’a ne gibi bir katkısı oldu bilinmez ama Karagümrük deplasmanına Mesut Özil ile başlayan Fenerbahçe yorulana kadar tam da bunu yaptı. Diyeceksiniz ki, “ilk 11’de başlayan Mesut Özil’in farkı”! O da var elbet… Ancak, Mesut oynayan takımın kalitesini yükselten bir futbolcu; tek başına mucizeler yaratacak değil. İşte Karagümrük karşısında Fenerbahçe’nin farkı “oynayan takım” ilaveten “Mesut Özil”di… En azından ilk yarı! Fenerbahçe, Mesut’u topla buluşturdukça futbol kapasitesi ve oyun zekası artıyordu takımın. Zaten Fenerbahçe’yi üç maçtır kalesini gole kapatmış rakibine karşı ilk devre 1-0 öne geçiren golün ortası da duran topta Mesut Özil’den geldi.

9/16
HOCA EK SÜRE ALDI

ERCAN GÜVEN:
Bir artı daha Fenerbahçe için… Rakibin değişen oyun tarzına göre kontra oyun yaratabiliyor artık sahada. Çok baskı ve pozisyon olursa da Altay kurtarıyor. Tabi bir yere kadar. Sakat futbolcularının düzelmesini sevgili yolu bekler gibi bekliyor Fenerbahçe. Gustavo, Pelkas ve İrfan Can dönene kadar “pısırık futbol” yerine tercih edilen yöntemi çok eleştirmemek lazım. Ancak, baskı yerken orta saha veya savunmaya takviye yapılmasını da Emre Belözoğlu söyleyecek değil ya. Erol Bulut’un 2-1’i korumak için yaptığı değişiklikler ancak Karagümrük baskısı amansız hale geldikten sonra maçın son on dakikasındaydı. Son iki maçta 80’er dakika oynayan Özil de çıktı ama Caner’in çıkıp Tisserand’ın girmesiyle dirileşen savunma gole izin vermedi. Sonuçta Fenerbahçe için küçük ancak Erol Bulut için çok büyük bir adımdı bu galibiyet. Ek süre aldı hoca!

10/16
İLK YARI FENA OYNAMADI

AHMET ÇAKAR:
Fenerbahçe inanılmaz zor bir galibiyet aldı. Yakalanan pozisyonlara baktığımızda kesinlikle Karagümrük'ün daha fazla fırsatı var. Hele bir ikinci devre var ki Fenerbahçe attığı dışında hiç yok. İlk yarı aslında Fenerbahçe fena oynamadı. Maçın başında Ademi ile bulduğu pozisyon dışında Karagümrük sadece savunmaya çalıştı. Dönen topları da sadece Fenerbahçe alınca ilk yarıda maçı domine eden Fenerbahçe oldu. Ve bu yarıda da bir duran toptan öne geçtiler. Mesut ortaladı, kafayla indirilen topu Thiam tamamladı ve Fenerbahçe devreyi önde kapattı. İkinci yarının başı Fenerbahçe hemen ikiyi buldu. Ani bir kontratakta Valencia çok çabuk çıktı, süratiyle ağır Karagümrük defansından sıyrılıp ikinci golü buldu. İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

11/16
ŞAMPİYONLUK İÇİN ÖNEMLİ

AHMET ÇAKAR:
Maça hükmeden, pozisyonları bulan Karagümrük'tü, Fenerbahçe panikliyordu ama bir kişi ayaktaydı. O da kaleci Altay. Çok önemli goller kurtardı. Ama Borini'nin vuruşunu kurtaramadı. Çünkü onun topu alışı, dönüşü Türk kalecilerinin alıştığı cinsten değildi. 2-1'den sonra Karagümrük puanı kurtarabildirdi. Hele son saniyelerde Emre Çolak topun üzerine iyi yatabilse maç berabere bitmişti. Sonuçta kötü de oynarken pozisyon da verirken üç puanı almak şampiyonluk yarışında çok önemli. Halis Özkahya'yı çok iyi buldum. Özellikle VAR yardımıyla da iptal edilen Karagümrük'ün golü doğruydu.

12/16
PELKAS VE GUSTAVO İLE...

ERMAN TOROĞLU:
Karagümrük'ü bu sezon fazla seyretmedim. Fenerbahçe'nin ise tüm maçlarını izledim. Fenerbahçe bildiğimiz gibi. Sahada oynayan 22 futbolcudan maçın adamı kim derseniz karşınıza yine aynı isim çıkacak; kaleci Altay... Böyle olunca da sarı-lacivertliler hakkında fazla konuşmaya gerek yok. Her şeyi anlatıyor. Organize atakları yok. Organize bir defans yok. Şahsi beceriler var. Mesut'un 11'de maça başlamasını, saha içindeki futbolcuların onu dinlemeye başladığını gördük. Ama onun da gücü bir yere kadar. Bundan sonra ne olur? Sakat olan Pelkas ile Gustavo bu takıma girdiği zaman orta saha fitillenecek. Gustavo orta sahada defans yönünü toparlayınca Mesut daha rahat oynayacak. O zaman bunların yanına iki kişi koyacaksın, bu da teknik adamın işi. Bu konuda muhakkak Mesut'un da bir kararı ve fikri olacaktır.

13/16
ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜLER

ERMAN TOROĞLU:
Karagümrük proje takımı. Alacaklar, satacaklar, ilk hedefleri Süper Lig'de kalmak. Ucuza aldıkları futbolcuları futbolu bilmeyen, biraz parası olan takımların yöneticilerine iyi paraya satmak isteyecekler. Sahada oynayan takımın fazla bir hırsı yok. Belli bir süratle oynuyorlar, ne hızlanıyorlar ne çok yavaş gidiyorlar. Böyle olduğu halde bile Fenerbahçe'yi zor durumlara düşürdüler. Mesela Emre Çolak kale sahası üzerinde topu yakalıyor, gelişine vurmaya kalkıyor. Topu durdursa boş kaleye vuracak. Diyeceksiniz ki zaten o vuruşu yapsaydı Galatasaray'da da oynardı...

14/16
SANKİ DÜDÜK BAŞINA PARA...

ERMAN TOROĞLU:
Hakem Özkahya idare etti. Çok kolay 1-2 pozisyonda avantaja bırakamadı, devam da ettiremedi ve korktuğu için düdük çaldı. Bu tip hakemlere sanki çaldığı düdük başına para veriyorlar. Hani insan işi bilmese böyle yorum yapar. Böyle hakem de Türkiye'de çok. Hakemimiz, futbolcumuz, federasyonumuz, basınımız hepimiz aynıyız. Yok birbirimizden farkımız.

15/16
MESUT VE SOSA GİBİ...

İLKER YAĞCIOLU:
Dün geceki maçı ikiye ayırmak lazım. İlk 45'te sahanın tek hakimi Fenerbahçe'ydi. Rakip yarı sahada sezonun en çok pas yaptığı maçlarından birini oynadı. Mesut ve Sosa gibi iki usta yan yana oynayınca doğal olarak top Fenerbahçe'de kaldı. İkinci yarı ise farklı bir maç izledik. Bu kez tamamen Karagümrük'ün kontrolünde bir oyun vardı. Valencia'nın farkı ikiye çıkaran golü ile bile F.Bahçe'yi bir türlü rahatlayamadı. Hafta arası yıpratıcı bir maç oynayan Kanarya'nın ilerleyen dakikalarda oyundan düşmesi beklenebilirdi ki öyle de oldu.

16/16
EROL BULUT GEÇ KALDI

İLKER YAĞCIOLU:
Erol Bulut'un değişiklikleri 80. dakikaya bırakmaması gerekiyordu. Kaleci Altay'ın yine gecenin en başarılı ismi olduğunu söylersek yanılmayız. Sonuçta üst üste iki yenilginin ardından 3 puan çok daha önemliydi. F.Bahçe de bunu başardı ve liderliğe yükseldi.

Diğer Haberler
Derbinin kaderi Livakovic ve Mert Günok'un ellerinde
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinin şifresi ilk gol
Fenerbahçe - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda....
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol