Fenerbahçe'den Galatasaray derbisi sonrası tarihi VAR kararı!
13.02.2021 - 12:06
1/8
Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray derbisinin ardından VAR sistemiyle ilgili tarihi bir karar aldı. Bir saniye içerisinde 24 farklı karenin bulunduğu, bu karelerden herhangi birinin seçilmesinin ofsayt kararını tamamen değiştirebileceği belirten Sarı-Lacivertliler, kalan lig maçlarında benzer bir durum yaşanırsa Premier Lig ve Bundesliga'daki örnekleri de alıp dosyayı Avrupa'ya taşıyacak.

2/8
Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray derbisinin ardından radikal bir karar aldı. Sarı-lacivertliler, ofsaytta topa ilk dokunma anı ve ofsayt çizgisinin hangi kamera açısından çekildiği gibi konularda inceleme başlattı.

3/8
Derbi sonrası bu konuyla ilgili resmi siteden açıklama yapan kulüp, VAR skandallarının devam etmesi halinde konuyu Avrupa'ya taşıyacak. Fenerbahçe, özellikle topa ilk dokunma anının nasıl belirlendiğine dair yoğun bir mesai harcadı.

4/8
ÇİZGİ HANGİ AÇIDAN ÇEKİLİYOR

Bir saniye içerisinde 24 farklı karenin bulunduğu, bu karelerden herhangi birinin seçilmesinin ofsayt kararını tamamen değiştirebileceği fark edildi. Bunun dışında ofsayt çizgisinin çekilmesinde herhangi bir kaydırma yapılamayacağı görüldü.

5/8
Çizginin çekilmesinde sıkıntı yok, çünkü bunu bir otomasyon programı yapıyor. Ancak çizginin hangi açıdan çekildiği ofsayt konusundaki kararı değiştirebiliyor.

6/8
PELKAS VE OZAN'IN GOLLERİ ÖRNEK

Yüzde 100 doğru karar için çizgi çekilen oyuncularla aynı hat üzerinde bir kamera açısı gerekiyor. Pelkas (Gaziantep) ve Ozan'ın (G.Saray) iptal edilen gollerinde kamera açısı aynı hat üzerinde değil.

7/8
Fenerbahçe bu konuyla ilgili tespitler yapmaya devam edecek. Premier Lig ve Bundesliga'daki örnekler bu dosyaya eklenecek. Kalan lig maçlarında benzer bir durum yaşanırsa, dosya Avrupa'ya taşınacak.

8/8
Konunun uzmanlarından Türkiye'deki VAR çizgisi uygulamasının standartlara uygun olup olmadığı sorgulanacak. [Sabah]

Diğer Haberler
Ali Koç: "Türk futbol tarihi daha aşağılık bir sezon yaşamamıştır"
Kulüpler Birliği'nden Ali Koç kararı
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol