Rıdvan Dilmen'den Rizespor-Fenerbahçe yorumları
12.09.2020 - 00:19
1/14
Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında Fenerbahçe'nin Rizespor'a karşı 2-1 kazandığı Süper Lig'in açılış mücadelesini değerlendirdi.

2/14
“MAÇTAN ÖNCE ALİ KOÇ İLE KONUŞTUM“

Maçtan önce Ali Koç ile konuştum. Deplasmanda kaybettikleri maçlardan sonra sezon hep kötü gidermiş. Bu maçı hep daha farklı görmüş. Tabii moralli başlamak, 3 puanla başlamak ritm açısından önemli. Moralli başladı. 1-0 geriden gelip kısa sürede öne geçti.

3/14
“F.BAHÇE'NİN KULÜBE AVANTAJI VAR“

Kadro kalitesi önemli. Milyon eurolar harcamacaksınız. 10 üzerinden 10 oyuncudan çok, 10 üzerinden 7'lik geniş kadro şart. Sinan, Valencia, Ozan, Sosa. Burada bir kulübe avantajı var, iki Rizespor'da kadro zaafiyeti var. Duran topa döndüğü için maç Abdullah ve Skoda değişikliği yanlış oldu. Bir tarafta Tomas'ın yanlışları, Erol Hoca'nın kulübe avantajıyla sürekli sistem değişikliği yapmış oldu.

4/14
“EMRE GELDİ, NE YAPTI“

Fenerbahçe'nin iki sezon sonra moralli başlaması önemliydi. 'Eyvah, yine mi' denecekti. Comolli gitti, Emre Belözoğlu geldi. Emre geldi ne yaptı, çabuk çabuk şampiyon yapacak kadro yaptı. Sinan, Sosa, Valencia örnekler... Gökhan ile Caner, sadece semt değiştirdi. Evleri aynı yerdedir. Stadyum ve forma değiştirdiler.

5/14
“1-0 GERİYE DÜŞÜNCE SİSTEM DEĞİŞTİRDİ“

Fenerbahçe'de seyirci olmasa da tansiyonu yüksek maçta sakin olacak oyuncular var. Kenardan gelen Sosa, Ozan böyle oyuncular. 4-4-2'ye döndüğünde Fenerbahçe, boşluklar olması normaldi. Dönen topları Rizespor aldı. Klasik Skoda golü. Serdar'dan önce geldi, golü attı. 4-4-2 Fenerbahçe'ye yaramadı. Hoca enteresan bir şey yaptı. 0-0'ken 4-4-2'ye dönen ve 1-0 geri düşen Fenerbahçe, 3 orta saha aldı. Forvetten dönüp orta sahalar aldı. Tomas hoca farklı varyasyonlar deneyebilirdi. Frey, iki stoperin yanında üçüncü stoper gibi.

6/14
“MÜTHİŞ BİR YARDIMCI HAKEM“

Müthiş bir yardımcı hakem performansı vardı. Fenerbahçe'nin ilk golünü iyi gördü. Çok önemli. Pozisyona baktım. Yardımcı hakem tam çizgide değildi. Bir açıldı, sonra Caner ortalayınca çizgiye gitti ve direkt orta sahaya gitti. Hiç birimiz görmedik ama o gördü. Tebrik edilir.

7/14
“ARDA KARDEŞLER'İ BEĞENDİM“

Maç içinde Arda Kardeşler'i beğendim. Benim oyun görüşümle hakem kuralları farklı. UEFA komitesine gittiğim zaman çok tartışılan penaltı pozisyonları vardı. Futbolcu Rıdvan olarak Fenerbahçe'nin ilk penaltı ağır diyorum. VAR'a otursam penaltı. Benim kuralım değil ama bu hakem kuralı.

8/14
“RIDVAN'IN VERMEM, DİLMEN'İN VERİRİM“

İkinci penaltı pozisyonuna gelince Arda Kardeşler, pozisyonun tam açısını gördü. Rize'nin Türkiye'deki bir önemli farkı var. Kamera açıları çok tartışmalı. Koşu mesafaleri vs. istatistikler de çok tartışmalı. Dünyanın en gereksiz penaltısını yaptı Moroziuk. Bir futbolcu böyle yapmaz. Rıdvan'ım vermem penaltıyı, Dilmen'im veririm. Yüksekten geliyor top. El yüze geldi mi şiddetine bakmadan faul veriyor hakem. Şiddetine bakarak kırmızı. Valencia'nın ağız burun civarına geldi el. Valencia da öyle bir attı ki kendini, abarttı. Hakem gördü, verdi. Değdi, itti, bastı penaltı. İkisinde VAR'a gitsen penaltı. Premier Lig'de bu penaltıları vermezler.

9/14
“FENERBAHÇE BİR HAYLİ ÜSTÜN OYNADI“

Fenerbahçe'nin çok geniş bir kadrosu var. 3-5 hafta sonra Frey'i görmeyiz bu takımda. Fenerbahçe, bu maçta bir hayli üstün oynadı. Tek kaleye rağmen istediği pozisyonları var ama kaçırılanlar var, penaltı var. Rizespor, 1-0'ı yakaladı çok güzel bir dakikada. Korumadan çok korurken atma şansı vardı. Teknik direktör hüneri gerekirdi. Fenerbahçe'de çok tecrübeli oyuncular var ama. Duran top Caner, duran top Sosa.

10/14
“BU SENELİK KADRO“

Fenerbahçe'nin sezona böyle başlaması önemli ama 39 hafta daha var. Başka şeyler konuşacakken 3 puanı konuşuyoruz. Bir gerçek var, daha transfer ettiği için alacaklar kadroları, çok büyük paralar değil. 0 bonservis Sosa, 0 bonservis Caner vs... Emre Belözoğlu dedi ki, 3-4 senelik değil bu senelik kadro kurayım. Caner, Gökhan, Sosa 40 maç oynamayacak. Ozan sağ bek bile oynar.

11/14
“EROL HOCA DA O COOLLUK VAR“

Şu huyunu beğendim Erol Hoca'nın. İsim önemli değil dedi. Gustavo'yu çıkarabiliyor, bu önemli detay. Tolga varken Gustavo çıkar mı dersin, onun gözüyle bakacaksın. Gustavo'yu çıkarabilen adam Fenerbahçe Teknik Direktörü'dür! Ali Koç bile izlerken Gustavo çıkar mı demiştir. Dirayetli bir teknik adam Erol Bulut. Kolay değil Caner Erkin vs. ile çalışmak. Erol Hoca da 'cool'luğu görüyorum.

12/14
“FENERBAHÇE'NİN KONSANTRASYONU İYİYDİ“

Oyunun genelinde Fenerbahçe'nin konsantrasyonu iyiydi. Fenerbahçe adına iyi bir galibiyet oldu. Rizespor açısından çok ağır bir sonuç değil. Ders açısından önemlidir.

13/14
“BAZEN KURALLARA UYMAYACAKSIN“

Oyuncu kolunu açmayacak. Kurala göre doğru ama her şeyi de kurala göre yapmayacaksın. Her geçen gün savunma oyuncularının aleyhine gidiyor. Penaltı vermese, kimse 'penaltı' demezdi. Tekrarında 'Aaaa' diyecektik. VAR'da bir fotoğrafı yapıştıracaklar el ağızda. Hakem o dirseğin ağza geldiğini de gördü. Doğal bir şekilde perdeleme yaptı. Buna kurallar doğallığına bakma penaltı diyor.

14/14
“EMRE BELÖZOĞLU 2 FORVET ALACAK“

“Gözüken şu Frey'e kulüp arayacaklar. Sinan'ı ve Thiam'ı zaman zaman forvet oynatacaklar ama direkt forvet olduğu için bugün Frey oynadı. Hangi tip santrfor alacak bilmiyorum ama Emre Belözoğlu, 2 forvet üzerinde duruyor.“

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol