Erol Bulut'tan Fenerbahçe'de sürpriz tercih!
03.08.2020 - 11:37
1/14
Fenerbahçe’nin başına geçmek için gün sayan Erol Bulut bir aylık süreçte yeni takımı ortaya çıkarmaya çalışacak. Bulut, sarı-lacivertli takım ile ilgili planını şimdiden belirledi.

2/14
Fenerbahçe’de teknik patron Erol Bulut bu hafta görevine başlıyor. Resmi açıklamanın ardından sarı-lacivertli takımda yeni bir dönem başlayacak.

3/14
Başakşehir’deki yardımcılık dönemi sonrası Malatyaspor ve Alanyaspor’un başına geçen Bulut, burada farkını hissettirdi. Kritik eşiği atlayan ve Fenerbahçe’nin başına geçen genç çalıştırıcı önümüzdeki bir aylık kısa süre içinde yeni takımı ortaya çıkarmaya çalışacak.

4/14
10 Ağustos’ta Topuk Yaylası’nda kampa girecek sarı-lacivertliler, 11 Eylül’deki ilk lig maçına kadar hazırlıklarını sürdürecek.

5/14
Sistem geçişleri olacak

Bir aylık süreçte Erol Bulut kafasındaki felsefeyi takıma aktarmayı hedefliyor. Aslında Bulut, 3-5-2 sistemini çok beğense de bunu tam olarak oturtmak uzun zaman alıyor.

6/14
Ayrıca takım bu sisteme alışana kadar yapılacak hatalar büyük riskler taşıyor. Bu nedenle Erol Bulut 4-2-3-1 ve 4-3-3 üzerine sistemini oturtacak. Ancak maç içinde bu dizilişte ihtiyaçlara göre değişiklik yaşanacak ve takım 3-5-2’ye dönebilecek.

7/14
3’lüye geçişler söz konusu

Dolaylısıyla sarı-lacivertliler dörtlü savunmanın olduğu sistemi esas alsa da maç içinde 3’lüye de geçişler söz konusu olacak.

8/14
Çok yönlü oyun

Teknik patron Erol Bulut’un en çok önem verdiği konu denge... Genç çalıştırıcı sadece savunma ya da sadece hücum ağırlıklı bir sistemin takımı başarıya götürmesinin zor olduğunu ifade ediyor.

9/14
Bu yüzden Fenerbahçe’nin sahadaki 11’i pozisyonlara göre yoğunluğu değişmekle birlikte hem hücuma hem de savunmaya katkı verecek. Kaleci topu doğru kullanarak takımı çıkaracak, golcü de en uçta baskı yaparak rakip savunmanın rahat oyun kurmasını engelleyecek.

10/14
Yememek önemli

Almanya’da futbol eğitimi alan Erol Bulut’un takımlarının savunma performansı öne çıkıyor. Şampiyonluk yolunda gol yemediği sürece atılacak bir golle alınacak üç puanın önemi çok büyük.

11/14
Şampiyon takımlar genelde ligin en az gol yiyen ekipleri oluyor. Başakşehir bu sezon 34 golle kalesinde en az gol gören ekip oldu. Erol Bulut’un formasını giydiği Fenerbahçe de 1995-96 sezonunda sadece 19 gol yiyerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

12/14
Rakamlar ortada

Erol Bulut denge futboluna önem verse de büyük takımlarda taraftar hücumdaki rakamlara daha çok bakıyor. Fakat Bulut bu sorunu da çözebilecek kapasitede.

13/14
Bu sezon Alanyaspor ile gösterdiği performans bunun en büyük kanıtı. Akdeniz temsilcisi, ligin en az gol yiyen ikinci takımı olmanın yanı sıra en çok gol atan 3. ekibi olmayı da başardı.

14/14
Bu rakamlar aslında Erol Bulut’un oyuna dengeli yaklaşmasına verilebilecek en iyi örnek. Kısa sürede iki yönlü bir takım ortaya çıkaran Bulut, aynı dengeyi Fenerbahçe’de yakalamayı hedefliyor.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol