Ferdi Kadıoğlu'dan itiraf! ‘Başkası olsa dayanamazdı’
06.07.2020 - 11:23
1/11
Ferdi Kadıoğlu, Göztepe maçı ardından Fenerbahçe kariyerinin en mutlu anlarını yaşadı. Attığı 2 golle gündeme oturan Ferdi Kadıoğlu yaşadıklarını yakın çevresine anlattı. Öte yandan Fenerbahçeli oyuncunun Hollanda’da çok küçük yaşlardan itibaren “Wiel Corver” eğitimi aldığı ortaya çıktı.

2/11
Fenerbahçe’de Göztepe maçının yıldızı Ferdi Kadıoğlu attığı iki golle alkışları toplarken, genç yıldızın son vuruşları ve öncesindeki hareketleri en fazla dikkat çeken unsurlar oldu.

3/11
Ferdi’nin üstün yetenekleri ve tekniği daha ilk maçtan itibaren kendini göstermişti aslında. Ancak Göztepe maçında zirve yapan bu özellik sadece doğuştan gelmiyor.

4/11
Dünya uyguluyor

Bunun altında çok küçük yaşlarda eğitimini aldığı “Wiel Corver” teknikleri geliyor. Hollanda, yıllardır Avrupa futbolunun en güçlü altyapısına sahip ülke.

5/11
Wiel Corver da hem futbolculuk hem de teknik adamlık süreçlerinden edindiği tecrübeyi çocukların futbolu doğru öğrenmesi için kullandı. Bunun için geliştirdiği teknik birçok Hollandalı kulüp altyapısında şimdi de tüm dünyada en geçerli metot olarak kullanılıyor.

6/11
Altı basamaklı bir piramit olan Corver metodunda en altta “Topun patronu olmak” her şeyin başlangıcı olarak ifade edilirken en tepede ise “Takım oyunu” yer alıyor. Piramidin altı ve üstü arasında ise pas, top alma, bire bir atak ve defans, hız, bitiricilik gibi unsurlar yer alıyor. Çalışmalarda hızlı ayak hareketleri, temel teknik, iki ayağını kullanma, top sürme ve geçiş hareketleri üzerinde duruluyor.

7/11
Buradaki temel konu ise Ferdi’nin bu eğitimleri tam zamanında almış olması. 8-10 yaş arasında bu tekniğin geri dönüşü çok daha fazla oluyor. Ferdi de tam bu yaşlarda bu tekniği öğrendi. Hatta Hollanda’da yapılan yarışmada birinci oldu. Ödül olarak Manchester United maçını yerinde izledi.

8/11
Önceden biliyor

Ferdi’nin saha içindeki en önemli farkı teknik özellikleri. Bu tekniğin sahaya yansımasında ise ana faktör bu hareketlerin binlerce kez tekrarlanması ve artık kas hafızası olarak oyuncunun zihnine yerleşmesi. Topla buluştuğunda ne yapacağını bilmesi olarak öne çıkıyor.

9/11
‘Başkası olsa dayanamazdı’

Yetenekli futbolcu, Göztepe maçı ardından Fenerbahçe kariyerinin en mutlu anlarını yaşadı. Ferdi’nin yakın çevresine, “Hafta sonu oynamayacağını bilerek antrenman yapmak zordu. Çok sıkıntılar yaşadım. Benim durumumda aynı yaşta başka bir isim olsa dayanamaz, ayrılırdı” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

10/11
Annesi geldi golü de bildi

Ferdi’nin yıldızlaştığı Göztepe maçında annesi Dianne Matla da tribündeydi. Hollanda’da yaşayan Matla uzun süre sonra oğlunu görme fırsatı yakaladı ve Ferdi’nin müthiş performansına şahitlik etti.

11/11
Matla’nın karşılaşma öncesi oğlunun ilk 11’de olduğunu öğrenince de “Bu maçta gol atacaksın” dediği belirtildi. Bu arada Ferdi’nin maçta omuz sakatlığı olduğu ifade edildi. Karşılaşma öncesi durumu belirsiz olan genç futbolcu sağlık ekibinin yoğun tedavisi ile sahaya çıktı. (Milliyet)

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol