Yazarlardan Fenerbahçe - Göztepe yorumları
05.07.2020 - 10:27
1/13
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Göztepe'yi 2-1 mağlup ettiği mücadeleyi köşe yazılarında yorumladılar. Burada kullanılan yazıların tamamını, gazeteleri satın alarak ya da gazetelerin internet sitelerinden okuyabilirsiniz.

2/13
ERMAN TOROĞLU: “FERDİ HAKLIYMIŞ“

Fenerbahçe'de iki gol atan Ferdi, bir senedir bas bas bağrıyor, “Benim bu takımda oynamam lazım“ diye. Çocuk haklı. Çünkü çocuk kendi yerinde oynayanlara bakıyor, onlardan iyi. Ancak çocuk genç olduğu için Ersun Yanal, “Daha zamanı var. Pişmesi lazım“ dedi. Biz pişire pişire tencerenin dibini tutturuyoruz zaten. Bilmiyorum Ersun dün akşamki maçı izledi mi? Çocuk pişmiş, eğer oynarsa çok lezzetli olacak. Eğer sen pişmiş bu çocuğu oynatmazsan kabız yapacaktın. (FOTOMAÇ)

3/13
GÜRCAN BİLGİNÇ: “FERDİ; YAPIM HARİKASI“

Düzen, oyunculara da güven getirince, maçın kontrolünü ellerinde tuttular. Genç Ferdi'nin iki mükemmel golü elbette övgüye değer. İkincisi hele, bir “yapım“ harikası olarak da değerlendirilebilir. Sadece tabela değil Ferdi'ye övgüler sunmamızın nedeni. Sol bek gibi oyun disiplinine sahip olması, arkasındaki beke destek vermesi ve pozisyonunu kaybetmemesi de onu başka yaptı bu maç adına. İki genç yıldız; Ferdi ve Altay takımın yükünü çekti. Atan- tutanın maharetiyle gelen üç puan için seviniyor Fenerbahçeliler. Diğer oyuncuların “kazandık“ tebessümleri de vardır soyunma odasında. Ama bu maçların bir faturası çıkacaktır mutlaka. En ihtiyaç duyulan anlarda, en “sarsak ve verimsiz“ olarak, en iyi “paraları“ alanların muhasebesi yapılacaktır. (SABAH)

4/13
TÜMER METİN: “FERDİ'DEN OLUR MU OLMAZ MI?“

“Ferdi için, bazı kayıp sezonlar genç oyuncular için son derece önemlidir. Ferdi, hiç uzatmadan Fenerbahçe'de Rodrigues ve Deniz Türüç'ün bulduğu dakikanın daha fazlasını hak ediyor. Ferdi takım arkadaşlarım olmasa yapamazdım diyor ama 2. golü tek başına yaptı. Yıldız olur mu, olmaz mı, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda as oyuncularından biri olacak mı, bunun değerlendirmesini yaparız ama mevcut kadro içinde sizin bel bağladığınız oyunculardan daha çok iş yapacağı kesin Ferdi'nin. Ferdi Kadıoğlu'nun kumaşı var, görüyorsun. Zaman içinde bunu sürekli yaparsan, çok başka bir oyuncu olursun.“

5/13
RIDVAN DİLMEN: “BEŞİKTAŞ İLE ARALARINA BAKSINLAR“

“Fenerbahçe geçen sezon olağanüstü kötü bir sezondu. Son haftalara gelindiğinde gelecek sezonun planlaması olacaktı. Sonra Comolli hatalarıyla uğraşıldı. O zaman da kötü bir sezon vardı. Ersun Yanal'ın gittiği anda Beşiktaş ile aralarına baksınlar. Fenerbahçe pandemi döneminden sonra sahasında 3'te 3 olacak. Pandemi dönüşü Türkiye'de en rahat takım Göztepe'ydi. Üste ve alta yakınlık olarak. Göztepe de bugün gelecek sezonki oyuncularını denedi, fena olmayan oyuncular var. Altay çok kritik 2 kurtarış yaptı. Onu da bir kenara koyalım“

6/13
ERCAN GÜVEN: “YAZIK OLMUŞ STOPER GÜNLERİNE“

Fenerbahçe nihayet büyük bir takım gibi başladığı ve 0-0’ı çok iyi oynadığı maçta hakem düdüğü ile birlikte Göztepe sahasına yerleşti ve kırk dakika boyunca çıkmadı. Son beş dakikada Göztepe’nin baskılarını ise ikinci golle cevaplayarak yine bir büyük takım refleksi gösterdi.Önde basan, tempo yapan, hızlı oynayan Fenerbahçe idi ve tüm bunların ana sebeplerinden biri savunmadan kurtulup orta sahadaki gerçek yerine geçen Gustavo’ydu. Yazık olmuş onun stoper günlerine. Tabi solda harikalar yaratan ve ilk yarı iki gol atıp Fenerbahçe’nin galibiyetine damga vuran Ferdi bu maçın vizesi cebinde asıl adamı. Fenerbahçe yeni sezon için genç futbolcular arıyor ve alıyor ama Ferdi’ye bile yeteri kadar süre veremedi hala. (MİLLİYET)

7/13
SERCAN HAMZAOĞLU: “MUCİZE, NEDEN OLMASIN“

Gelelim Ferdi'ye, resmen resital yaptı. Gol vuruşları, pasları, mücadelesi 10 üzerinden 10. Eksikleri yok mu, tabii var ama oynayarak gelişecek. Ferdi umarım “Ben oldum” diyerek kaybolanlardan olmaz. Altay Bayındır'ı, her zaman savundum savunacağım da. Bu adamı Avrupa'nın önemli scautları boşuna izlemiyor. Son dakikada çıkardığı iki top olağan üstüydü. Kalede adeta büyüdü, bir dev gibiydi. Kalan 4 haftada Fenebahçe 12 puan alırsa ilk 4'e girebilir. Küçük bir futbol mucizesi olursa ve önündeki takımlar çok takılırsa ki zor maçları var hepsinin, neden 3. sıra olmasın. Trabzonspor'un da Avrupa cezasını düşünürsek alınacak 12 puanla Fenebahçe bambaşka bir yerde olabilir. (SÖZCÜ)

8/13
GÜRKAN KUBİLAY: “EN İYİ 45'LERDEN BİRİ“

F.Bahçe, en iyi başladığı 20 dakikalardan birini oynuyordu. Serdar sakatlandı, Napoleoni girdi. O ana kadar maçın iyilerinden Falette'nin ara pasında Hasan Ali ortasını Ferdi gole çevirdi. Duran toplarda da etkili idi takım. Vedat'ın pasında Ferdi bu sezon 18. kez direğe takılıyordu F.Bahçe adına. Ama, savunmadan hızlı çıkmayı da becerince Ferdi, yeteneği ve mükemmel şutu ilk yarıda 2. golü de attırıyordu. En iyi ilk 45 dakikalarından birini, ligde bu maça kadar yüzde 30 ile oynadığı isabetli şut oranını, yüzde 72'ye çıkararak oynuyordu. (FOTOMAÇ)

9/13
EMRE BOL: “DÜNKÜ ÇOCUK“

Hep söylüyorum; Ferdi'nin fiziksel yetersizliği devam ediyor. Harika iki gol attı. Dikkatinizi çekerim; biri sağ diğeri sol ayakla... Topa bile değmeden attığı çalımlarsa gerçekten nefisti. Ferdi'nin en çok beğendiğim özelliği ise öz güveni... Saha içinde hiç “dünkü çocuk“ gibi durmuyor. Sakin, çabuk düşünüp, karar veriyor ve çoğunlukla yapması gerekeni yapıyor. Tek sıkıntısı fiziksel... Bunun sürekli oynatılarak ve ekstra antrenmanlarla çözüleceğini düşünüyorum. Altay'a maşallah diyelim; bir kaç haftadır maç kurtaran kaleci oluyor. Yetişiyor, gelişiyor. İnşallah bozmadan devam eder. Zaman zaman kötü çıkışları olsa da bu aralar şansı yaver gidiyor. (FOTOMAÇ)

10/13
İLKER YAĞCIOĞLU: “FUTBOL RESİTALİ SUNDU“

Oyuncular maçı kazanmak için daha ilk dakikadan itibaren Göztepe kalesini ablukaya aldılar. Gustavo'nun orta sahaya geçmesi Fenerbahçe'nin etkili oyunun başlıca sebebiydi. Ama gecenin yıldızı iki harika gol atan Ferdi Kadıoğlu'ydu. İlk golde topu kontrolü ve kaleye bakmadan vuruşunu yapması ancak ustaların yapabileceği bir işti. İkinci golde ise adeta tek başına rakip fileleri sarstı. Son 4 maçta 3. asistini yapan Hasan Ali, “Ben daha buradayım. Beni göndermeyi bir daha düşünün der gibiydi“ Sarı-Lacivertliler ikinci yarıda ilk yarıdaki etkili olmasalar da kaleci Altay'ın başarılı oyunu sayesinde, 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. (TAKVİM)

11/13
REHA KAPSAL: “FERDİ İÇİN GEÇ KALINDI“

Esas konuşulması gereken oynadığı 500 dakikada 3 gol, 3 asist yapan genç yetenek Ferdi Kadıoğlu'ndan bu sezon fazla yararlanılmaması. Özellikle Ersun Yanal zamanında. O bölgede tercihler genellikle Deniz Türüç, Dirar ve Tolga Ciğerci'den yapıldı. Bu orta saha oyuncuları değil de Ferdi gibi kanatlarda oynayan, dar alan becerisi iyi ve yetenekli bir oyuncunun monte edilmesi daha doğruydu. Ferdi'nin en temel eksiği kuvvet. Kuvvetlenen bir Ferdi önümüzdeki sezon daha olumlu performans verecektir. Ferdi'nin bütün sezon tercih edilmemesi ve artık hedeften uzaklaştıktan sonra oynatılması bu tercihte 'geç kalındığını' gösterdi. (TAKVİM)

12/13
ENGİN VEREL: “KALİTESİ VE GENÇLİĞİ“

F.Bahçe adına maçın yıldızı Ferdi, ilk yarıda savunmaya yardım etmeye gerek duymadı. Çünkü gelen giden yoktu. Dolayısıyla yerini kaybetmedi. Fizik gücünü korudu. Ancak ikinci devrede defansif katkı yapması gerekince maçı bitiremedi. Gerçi Ferdi kalitesi ve gençliğiyle bu sezon birçok maçta oynamalıydı. Ersun Yanal’ın zamanında onu “saklama” mantığı, mantıksızlığın vücut bulmuş haliydi. Hele ki böylesine kötü bir sezonda bile Ferdi’yi oynatmayacaksanız, ne zaman oynatacaksınız! (AKŞAM)

13/13
HİLMİ TÜRKAY: “GELECEK SENİN ESERİN“

Gençler geleceğimiz. Ferdi, 2 güzel gole imza attı. Hep söylüyorum, Ferdi Kadıoğlu iyi kumaş. Ama anlayana!.. Ersun Hoca, uzun süre keşfedememişti bu Ferdi’yi. Son sözüm kaleci Altay’a... Harikasın çocuk. Alnından öpüyorum. Sen olmasaydın F.Bahçe, bu maçı kaybedebilirdi. 3 puan Ferdi’yle beraber senin eserin. (CUMHURİYET)

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol