Yazarlardan Kasımpaşa - Fenerbahçe maçı yorumları
22.06.2020 - 09:42
1/10
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'ya 2-0 mağlup olduğu mücadeleyi gazetelerinde değerlendirdi. Yazarların görüşlerinin tamamını her paragrafın sonunda yer alan gazeteyi satın alarak veya gazetenin internet sitesinden okuyabilirsiniz.

2/10
GÜRCAN BİLGİÇ: “BİTİKLER“

Pandemi sonrasındaki konsantrasyon kupayı kazanmak üzerindeydi. Elenip, yollarının bittiğini görünce Fenerbahçe takımı için hedefler bir anda tükendi. Zaten içi çekilmiş oyuncular grubuydular, bu kez “bitikler“ olarak yeni yerlerini de aldılar. Bu gibi sezonları çok gördüm. Üstelik adınız Fenerbahçe ise aksilikler gelmeye başladı mı, bitmez. Sakatlıklar birbirini kovalar, geri pasları tıngır tıngır kaleye girer. Çünkü korku dağları yüreklerdedir ve ne yazık ki o göğüslerde “güvercin kalbi“ vardır. Lider oyuncuyu o zaman tanırsınız aslında. Direnen, karşı koyan veya her şeye rağmen bir şeyler yapmaya çalışan. Kasımpaşa karşılaşması aslında karakter testi gibiydi Fenerbahçe için. Kime, ne kadar güvenebileceğinizi gördünüz bu maçta. (SABAH)

3/10
ERCAN GÜVEN: “YOK ETMEK İÇİN YAŞIYOR“

Tam iki sezondur adeta “yok etmek için” yaşıyor Fenerbahçe… Önce “mirasyedi” sandık, “terminatör” çıktı… Önünde, arkasında, tarihinde ne varsa hepsini yıkıp, parçalayıp, yiyip bitiriyor. Bir tek rakiplere ilişmiyor. Kolay değil tabi!.. Fırsatlar yenileniyor, camia büyük, tarihi çok zengin. Lakin azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor! Bakın bir haftada ne kupa bıraktı ne Avrupa şansı. Çok tehlikeli bir noktada artık… Sıfırı tükettiğine, hiçbir rakibe diş geçiremediğine göre, sıra kendi kendini yemeğe gelmiş olmalı! Niye her şey değişiyor da Fenerbahçe aynı? Takımın “hedefsiz” olması, şehir efsanesi aslında… Tek tek her futbolcunun kişisel hedefleri vardı, şimdi ikiye katlandı. Gidecek olanların kendilerini parlatmaları, kalacak olanların Avrupa’da oynamak arzuları, gitmek istemeyenlerin biraz daha görünür olmaya çalışmaları gerekmez mi? Kaybedecek “hiçbir şey” de kalmadı… Nedir bu atalet, sefalet anlamak mümkün değil. Bir hocası olsaydı ona sorardık bari. (MİLLİYET)

4/10
ERMAN TOROĞLU: “TAKTİK TEKNİK YOK“

Fenerbahçe'nin teknik ve taktiğini yazma şanısımız yok. Varolan bir şeyin tekniğini taktiğini yazarsınız. Ne yazacağız ki, neresinden tutsanız hikaye. Rakip akıllı oynadı. Hiçbir şekilde sertlik yapmadı. Aslında sarılacivertlilere boş alan da bıraktılar. Pozisyon da verdiler. Ama Fenerli oyuncular ondan bile faydalanamadılar. Sarı-lacivertlilerin düşme hattında mücadele eden rakiplerine karşı daha rahat oynaması gerekir. Gergin olan tarafın Kasımpaşa olması gerekirdi. Ama Kasımpaşa normal futbolunu oynadı. Oyunu da germedi, rakibi de germedi. Yakaladığı pozisyonları gol attılar. Hak ettikleri galibiyete ulaştılar. (FOTOMAÇ)

5/10
ENGİN VEREL. “PFDK, TÜM TAKIMA CEZA VERSİN“

Salgın sebebiyle tribüne taraftar sokulmuyor ama Fenerbahçe’nin halini görünce insanın, “PFDK, F.Bahçe takımının tamamına ceza versin de futbolcular da stada giremesin” diyesi geliyor. Son 9 maçta 5 mağlubiyet, 3 beraberlik almış bir takım var. Tek galibiyetleri lig sonuncusu Kayseri’ye karşı. 60 saniyede 2 gol attıkları için Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış gibi sevinmişlerdi! Trabzon maçından sonra yazdığım gibi, “Devremülk” anlayışıyla her sezon 2’şer 3’er hoca değiştiren bir takımın zaten başarılı olma şansı yok. 21 yıl sonra G.Saray, 23 yıl sonra Trabzon’dan Kadıköy’de 3 gol yemenin şerefini yaşadılar!. (AKŞAM)

6/10
GÜRKAN KUBİLAY: “İZLERKEN YORUYOR F.BAHÇE“

F.Bahçe. 2. yarı Deniz hücum arkasına geçti. F.Bahçe topla daha çok oynayan ama üretemeyendi. İlk hızlı hücumda da Thiam'dan golü yediler. Ekici ve Zajc girdi, Ozan ve Garry çıktı. 70 dakika geçtiğinde 12 orta yapıp, hiçbirine vuramayan bir F.Bahçe vardı. Ekici'nin serbest vuruşu ve driplingi ile bulduğu dışında pozisyon da yoktu. Vedat top tutamıyor, kanatlar top getiremiyordu. Mevlüt-Ferdi yerine girdi, ilk isabetli ortada golü buldu ama elle oynama nedeni ile iptal oldu. Yusuf son dakikada da Altay'ın kötü pasıyla maçı bitirdi. İzlerken yoruyor F.Bahçe, taraftarına da sıkıntı veriyor. (FOTOMAÇ)

7/10
EMRE BOL: “SIRA TAKIMINA DÖNDÜRDÜNÜZ“

Bu sezon direklere tam 16 kez takılmış sarı-lacivertliler... Ben bunun şanssızlık olduğunu düşünmüyorum. Bunun adı olsa olsa beceriksizlik! Kaleci Altay dışında herkes sezonu kapatmış, tatile çıkmış! Atamasa bile her karşılaşmada canını dişine takan Vedat bile fizik olarak inanılmaz geriledi. “Hedefsiz kalmak“ diye yeni bir bahanemiz var malum. Aslında Fenerbahçeli futbolcuların önemli bir hedefi olmalı. Önümüzdeki yıl Fenerbahçe'de kalabilmek. Lakin bakıyorum da kimsenin hiçbir şey umurunda değil. Böyle bir ortamda biz çocuklarımızı nasıl Fenerbahçeli yapacağız? Koskoca camiayı sıra takımına döndürdünüz. Bir operasyon yapılacağını duydum. Çok rica ediyorum sezon sonuna bırakmayın. Bu hafta itibariyle çubukluyu giymeyi hak etmeyenlerle yolları ayırın. Lütfen... (FOTOMAÇ)

8/10
İLKER YAĞCIOĞLU: “HAFTALAR SIKICI OLACAK“

Falette'in iyi bir maç oynadğını söyleyebilirim. Gustavo'yu stopere çekmek Fenerbahçe'nin orta sahasını yaratıcılıktan çok uzaklaştırıyor. Şöyle düşünün.. Maça başlayan 11'de orta saha Ozan, Tolga ve Ferdi'den kuruluydu. Bu üçlüden hangisi yaratıcı özelliklere sahip tartışılır. Kupanın ardından bir mağlubiyet daha geldi. Anlaşılan o ki kalan haftalar Fener taraftarı için sıkıcı olacak. (TAKVİM)

9/10
RIDVAN DİLMEN: “ALİ KOÇ'UN EN BÜYÜK HATASI“

Fikstüre bakan, Fenerbahçe ile oynayan 'Off' diyor. Düşünebiliyor musunuz Fenerbahçe bu halde. Beşiktaş geçen hafta yenildi ama ikinci yarı 10 pozisyona girdi, gitti bu hafta da 5 attı. Fenerbahçeli futbolcular oynamaya çalışıyor ama oynayamıyor. Bunun çeşitli sebepleri var. Lidersiz ne takım olur ne de herhangi bir şirket olur. Emre Belözoğlu külebede 120 dakikada 3 kart gördü. Bir tarafta Ali Koç, bir tarafta Emre Belözoğlu, bir tarafta Tahir Karapınar... Fenerbahçe'nin aylardır teknik direktörü yok. Kulübeyi ve takımı lidersiz bırakamazsınız. Ali Koç'un en büyük hatası bu oldu, böyle bir şey olamaz.

10/10
ÖNDER ÖZEN: “İLK 8'E GİREMEZ“

“Fenerbahçe taraftarları, yönetimi tahtaya ilk 11'lerini yazsa, diğer tarafa diğer şampiyon adaylarının 11'lerini yazsa, olağan rakipleri. Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir, Trabzonspor. En iyi kaleciyi boş kağıda almaya çalışsa, arkasından da en iyi 2. kaleci performansını alsa, üçüncüyü alsa, Fenerbahçe'nin kalecisi orada kalacak. En iyi sağ bekleri sıralasa, en iyi sol bekleri sıralasa, en iyi stoperleri sıralasa Fenerbahçe'dekiler orada olmayacak. 5 tane pozisyon saydım. Bu 5 pozisyonda Fenerbahçe'nin bu pozisyonlarda değil ilk 3'te, ilk 8'de oyuncusu yok. Ben bu sıralamayı yaptım. Belki Vedat ve Ozan'ı alırsın. Böyle dizayn edilmiş bir takımın, süper bir yedek kulübesi de yok iken, enerji ile oynamaktan başka çaresi yok. Enerji ile oynanan takım da, tam düzenli bir takım değil. Enerji anlamında düştüğünüz maçlarda sizi kurtaracak bir kaliteniz yoksa, arka arkaya mağlubiyetler gelebilir.“

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol