Spor yazarlarından Fenerbahçe yorumu!
29.09.2019 - 13:00
1/17
Spor yazarları, Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe'nin performansını değerlendirdi.

2/17
BÜYÜK VURGUNLA DÖNEBİLİRDİ(ŞANSAL BÜYÜKA)

Fenerbahçe‘de sürekli sallanan ve taraftarına haklı olarak endişe yaşatan iki stoper Zanka ile Jailson, hayrettir neredeyse kusursuz oynadılar. Emre’nin maç boyu ortaya koyduğu mücadeleyi saygıyla karşılamak lazım. Gecenin elbette kazananı yok ama en azından karlı çıkanı var... O da Fenerbahçe. Hatta son saniyede kaleci Muslera‘nın boşa çıktığı topa Max Kruse daha darbeli vurabilse, Fenerbahçe “büyük vurgun“la dönebilirdi... Bu maç şunu gösterdi: Fenerbahçe “gelişme” kaydetmeye, Galatasaray “yerinde saymaya“ devam ediyor...

3/17
KANATLAR HİÇ ÇALIŞMADI(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Fenerbahçe'nin dün kanatları hiç çalışmadı; çalışması da mümkün değildi. Zira ilk devre ön kenarlarda oynayan Tolga ve Ozan Tufan kanat forveti özelliğine sahip değiller. Bunun dışında İsla fizik olarak hazır olmadığından, Dirar da ters ayakla sol bek oynadığından, beklerden de bir kanat atağı gündeme gelemedi. Fizik olarak hazır olmayan Gustavo da bölgesinin dışına çıkamadığından Muriqi ve Kruse'ye bağlantı kurmak için yakınlaşamadı.

4/17
ERSUN YANAL'IN HATASI...(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Bana göre Ersun Yanal'ın en büyük hatası ikinci yarıya Deniz ile başlamasıydı. Ben en çok Zanka'yı beğendim. Jailson da görevini beklenenden iyi yaptı. Böyle bir deplasman atmosferinde genç kaleci Altay da alınan önemli puanda pay sahibiydi.

5/17
69 YAŞINA KADAR OYNAR(ERMAN TOROĞLU)

Emre Belözoğlu 90 dakika oynadı, hırsına bravo. Ama zaman zaman oyundan bariz düştüğü belli. Bu tip maçlarda Ersun Yanal'ın onu en sonda oyundan alacağını düşünüyorum. Çünkü takımı bir teknik direktör gibi içeriden idare ediyor. 39 yaşındaki Emre Belözoğlu, Türkiye'deki bu futbol anlayışına göre 69 yaşına kadar oynayabilir.

6/17
İSTEDİĞİNİ ALDILAR(MURAT ÖZBOSTAN)

Fenerbahçe ise istediğini aldı. Yenilmemek ve bir puan almak bile önemliydi, bunu da başardılar. Ligde Beşiktaş dışında rakipleri ile maçlarını tamamladılar. Altay başarılı, Gustavo risksiz oynadı. Fenerbahçe'nin genç file bekçisi zaman zaman hatalar yapsa da bir derbi maçta yaptığı kritik kurtarışları alkışlamak lazım. Yeni bir Rüştü, Volkan geliyor. Ersun Yanal istediğini aldı...

7/17
OYUN TEKNİK ADAMLARDAN ÇIKTI(GÜRCAN BİLGİÇ)

İlk yarıdaki top kayıplarının çok fazla olması, aslında oyuncuların mücadeleyi ve endişeyi ne kadar ön plana çıkardığının da verisi bizim için. İkinci yarıda biz hamle bekledik, takımlar rakibin yapacağı hatayı... Maç öncesindeki baskı planları beklemeye alındı. Ersun Yanal dengeyi tutan takımında değişikliği erteledi ama Emre Mor ve Ömer Bayram ile bir şeyleri değiştirmenin peşine düştü Galatasaray. Bu noktadan sonra oyun teknik adamlardan çıktı. Oyuncuların kararına geçince “topun arkasına geçme“ hissi kuvvetlendi ve beraberlik iyi sonuç haline geldi.

8/17
FENERBAHÇE BENİ ŞAŞIRTTI(AHMET ÇAKAR)

Gustavo'nun kesicilik ve defansif yönü çok iyi ama topla oyuna girerken zorlanıyor. Sezon başından beri eleştirilen, neredeyse 4 adamın üçünün farklı mevkilerde oynadığı Fenerbahçe defansı neredeyse tek pozisyon vermedi. İlk yarıda atılan ve Altay'ın çok iyi kurtardığı şut dışında çok rahattılar. Vedat Muriqi golcülüğü dışında da çok kuvvetli bir oyuncu. Süratiyle, özellikle gücüyle rakip defansı yıpratıyor. Koskoca 90 dakika tüm kontrol Fenerbahçe'deydi. Zaman zaman oyunu kendi yarı alanında kabul etseler de Fenerbahçe beni pozitif anlamda çok şaşırttı.

9/17
DERBİ FARE DOĞURDU(LEVENT TÜZEMEN)

Derbinin iki takım oyuncuları adına öncelikli hesabı kaybetmemek ve az hata yapmak üzerineydi. Fenerbahçe, Galatasaray'ın kaptıracağı topları hızlı hücuma taşıma konusunda hep hesap yaptı, Galatasaraylı oyuncular rakip kale önünde yeterince çoğalamadıkları için gole yaklaşamadı. Maçı izlemeye gelen seyirciler özledikleri oyunu bulamadı, keyif almadı çünkü iki takım da bu keyifi vermemek için adeta birbirini kitledi. Kısır futbolun oynandığı derbi adeta fare doğurdu...

10/17
F.BAHÇE İÇİN İYİ SKOR(İLKER YAĞCIOĞLU)

Rodrigues'in olmayışı F.Bahçe'nin hücum süratini azaltmıştı. Ama Ersun Hoca bu zaafı gidermek için maça önde baskıyla başladı. Ve topa sahip olarak pozisyon üretmeye çalıştı. Tolga ile girilen iki pozisyon var. Kaleci Altay oyunu başlatırken hiç riske girmedi. G.Saray ilk şutunu 22'de. G.Saray'ın Falcao'yu ceza sahasında topla buluşturamadığını söylersek oynanan oyunun nasıl olduğunu anlayabilirsiniz. F.Bahçe kendisi için iyi bir skorla evine dönüyor. Bu kötü gecenin F.Bahçe adına iyi olan tarafıydı..

11/17
BİRER PUAN ADİL OLDU(OKTAY DERELİOĞLU)

Fenerbahçe ilk yarıda Tolga'nın şutu ve Kruse'nin son dakikalardaki pozisyonu ile gol aradı. Derbi daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Jailson, Tolga, Deniz kötü günündeydi. İki takımın da korkar oyunu birer puanla sonuçlandı. Son dönemdeki derbilerde olduğu gibi eşitlik bozulmadı. Bu oyun için birer puan adil oldu.

12/17
MURIQI'SİZ OLMAZ(İLKER YASİN)

F.Bahçe bu sezon şampiyon olacaksa, Vedat muriqi olmazsa olmaz. Son yıllarda hem gol hem asist özelliğini ve yardımlaşma duygusunu bu kadar önde tutan bir oyuncu hatırlamıyorum. Bir de F:Bahçe’nin Alman yıldızı max Kruse milli marşımızı Türkiye’de mi öğrendi yoksa Almanya’da biliyor muydu? Bunu bilmek lazım. Bu kısa zamanda bu adaptasyon müthiş.

13/17
MEMNUN EDİCİ BAŞLANGIÇ(RÜŞTÜ REÇBER)

Zaten maç öncesi yaşanan gerginlikler doğal olarak sahayı da etkileyecekti. Maçın başlangıç temposu özellikle Fenerbahçelileri memnun etti. Öyle ki, ‘ben buraya kazanmaya geldim, eğer kaybedersem de oyundan dolayı kaybetmeyeceğim’ der gibiydi. Fenerbahçe’nin özellikle orta alandaki baskıyla rakibi karşılama şekli oyunun kendilerinden tarafa olmasını sağladı. Burada orta saha kurgusunun da önemi büyüktü. Bu süreçte pozisyonlar üretti ama sonuç alamadı.

14/17
ALTAY'I TEBRİK ETMEK LAZIM(RÜŞTÜ REÇBER)

Oyun Galatasaray lehine döndükten sonra Fenerbahçe daha kontrollü olmaya başladı ama rakibinin hızlı atak girişimlerine cevap vermekte zorlandı. Tabii ki rakibine pozisyonlar verecekti deplasmanda oynarken, fakat bu kadar pozisyon vermek biraz fazla oldu. Kaleci Altay’ın performansını da tebrik etmek lazım kritik anlarda gerekli hamleleri yapmasını bildi.

15/17
BİR DAHA BÖYLE YAKALAYAMAZ(ÖNDER ÖZEN)

Fenerbahçe maçın ikinci yarısında Galatasaray'a normalden daha fazla saygı duydu. Rakibine göre daha diri olan Fenerbahçe, böyle bir Galatasaray'ı bir daha kolay kolay deplasmanda böyle yakalayamaz.

16/17
KOLAY KAZANABİLİRDİ(RIDVAN DİLMEN)

Fenerbahçe 1 ve 2. bölgede daha önce yaptığı hataları yapmadı ama 3. bölgede son pasları çok kötü yaptı. Bunları düzgün yapmış olsaydı çok kolay bir deplasman galibiyeti elde ederdi. Fenerbahçeliler şunu düşünüyor olabilir. Rodrigues olsaydı biz onları mahvederdik ama o zaman Mariano daha verimli olabilir miydi ? Mariano’yu hatırlayalım, durmadan sağdan bindiriyordu. Tolga onla beraber gidip geliyor. Türkiye’de koşu devamlılığı en iyi 5 oyuncudan bir tanesidir Tolga.

17/17
BİRAZ ÜSTÜNE GİTSE...(GÜNTEKİN ONAY)

Fenerbahçe takımı daha organize görüntü vermesine rağmen biraz fazla saygı duydu. Biraz üzerine gitse 3 puanla dönebilirdi. Tolga ve Ozan gbi orta daha oyuncularının oynaması da belirleyici oldu. Böyle Galatasaray'ı zor yakalarsın. Herhalde 1 puanı 3 puandan daha fazla istedi.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol