MHK Başkanı Zekeriya Alp'ten “kural hatası“ açıklaması
18.09.2019 - 12:39
1/8
MHK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

MHK Başkanı Zekariya Alp, Sözcü Gazetesi'nden Bahadır Çokişler'e açıklamalarda bulunarak; Alanyaspor - Fenerbahçe maçında herhangi bir kural hatası yapılmadığını ifade etti. Alp, “ F.Bahçe itiraz edecekmiş “BANA göre kural hatası yok. Ama hukuk kuruluna başvurabilirler. Orada incelenir. Halis (Özkahya) çok iyi maç yönetti“ dedi.

2/8
FENERBAHÇE DELİL TOPLUYOR

Fenerbahçe, Alanyaspor maçının kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrar edilmesi için TFF'ye başvurma kararı aldı. Sarı- lacivertli yöneticiler dün sabahtan itibaren bu konu üzerine çalışıyor. Maçın kural hatası nedeniyle tekrarını sağlayacak kuvvetli bir dosya ile gitmek için tüm görüntüler toplandı. Avrupa'daki benzer pozisyonlar da dosyaya eklendi.

3/8
1. VE 2. GOL İÇİN İTİRAZ

1. ve 2. gol pozisyonları için ilgili tüm görüntüler izlenirken, Avrupa örnekleri dışında kural hatası nerdeniyle tekrarlanan Kasımpaşa- Beşiktaş maçı da örnek olarak gösderildi..

4/8
DENİZ ÇOBAN

Bir taç atışı yerinden yapılmazsa o taç atışını aynı takım kullanamaz. Tacı yerinden rakip takım kullanır. Tabi bu durumu biz Ercan Taner'den duyduk. Gözümüzle görmedik. Eğer Ercan Taner'in anlattığı gibiyse Fenerbahçe'nin yediği beraberlik golünde çok ciddi bir problem var gibi görünüyor. Taç atışının kesinlikle Fenerbahçe'ye geçmesi gerekirdi. Hakem kural hatası yapıyor...

5/8
ERMAN TOROĞLU; KURAL DEĞİL HAKEM HATASI

Türkiye'de taçların yüzde 90'ı yanlış atılıyor. Ayağını kaldıran, sahanın içine giren, topu kafasının üzerinden geçirmeyip, yandan atan... Böyle kural hatası olmaz, bu hakem hatası olur. İkinci gol de kural hatası değil. FIFA diyor ki: “Kaleci veya oyuncu, arkadaşına topu atarken, pası alan oyuncu rahatsız edilir, topa hamle yapılırsa atış tekrarlanır.“ Alanyaspor'un ikinci golünde baskıyı yapan zaten ceza sahası dışından geliyor..

6/8
BÜLENT YAVUZ; KARARLAR DOĞRU

Hakem kararları; oyun kuralları çerçevesinde olayların gelişimine uygun sağ duyuya sahip olan hakemin kanaatine göre verilir. Hakem bir ikaz yapıncaya kadar, atış kullanılsa bile hakemin ikaz etmeye karar verdiği an dikkate alınarak geri dönüş söz konusudur. Alanya-F.Bahçe maçındaki olay da böyle. Hakem Halis Özkahya düdüğünü tam çalıp ikaz edeceği esnada oyuncu taç atışını kullanmıştır ancak bu sırada hakem düdüğünü çalmıştır. Haliyle ikaz anına hakem tam ikaza hazırlandığı anda taç atılmıştır. Bu durumda kural, hakemin ikaz anında verdiği karara dönmesine cevaz vermektedir. Halis Özkahya da doğru olanı yapmıştır. Oyuncuya düdüğü ve eliyle atışın yaptığı yere göstererek oyunu yeniden başlatmıştır. Her iki olayda da kural hatasından bahsetmek doğru değildir.

7/8
SELÇUK DERELİ; KURAL HATASI VAR

IFAB’ın, “Zürih, 2 ağustos 2019. TD/2019-1.315/dre” diye yayımladığı sirkülerinde, “Aut hızlı kullandığı için rakip oyuncu ceza alanından çıkamamışsa hakem oyunu devam ettirir” maddesinin devamında şu kural getiriliyor: “Atış öncesinde kasıtlı olarak içeride kalan veya ceza alanına giren oyuncular vuruş hızlı bir şekilde yapılsa bile haksız bir avantaj elde etmemelidir.” Yani ceza alanındaki oyuncunun orada, kasten bulunup bulunmadığı önemli. Alanyalı oyuncu orada kalecinin atışı kullanışını gözetliyor. Böylece kasıt unsuru ve kural hatası gerçekleşmiş oluyor. Asıl sorun ise, YouTube kanalımda da değindiğim gibi, oyun kurallarında yapılan değişikliklerin hala bizim hakemlerimize verilmemiş olmasıdır. Taç atışına ise hakemin düdüğü çalma niyeti ve zamanı belli olmadığından kural hatası demek zor.

8/8
GÜRCAN BİLGİÇ

“Sonuca etki etmeyen kural hataları hep hakem hatası olarak kabul edildi. Bu kez öyle değil. Fenerbahçe'ye geçmesi gereken taç atışından gelen topla gol oldu. Net bir kural hatasıdır. Maçın yönü değişmiştir. Karşılaşmanın tekrar oynanması gerekir.“

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol