Rıdvan Dilmen, Fransa zaferini değerlendirdi
09.06.2019 - 07:05
1/10
Rıdvan Dilmen, A Milli Takımı'mızın, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Fransa’yı 2-0 mağlup ettiği ve grupta 3'te 3 yaparak liderliğe yükselmeyi başardığı maçı değerlendirdi.

2/10
NTV'ye telefonla bağlanan Dilmen, “Mutluluk verici bir oyun ve skor tamam. Aslında şifeler çok daha önce atılmıştı. Bunu olağanüstü bir skor olarak görmemek lazım. İyi bir skor son dünya şampiyonunu yeniyorsunuz. Aslında güncel yaşamamak laızm. Başta Şenol hocamızı ve oyuncularımızı tebrik ediyorum.“ dedi.

3/10
Dün bir Fransız gazetecinin tanrı sol beke yardımcısı olsun Mbappe'ye karşı gibi cümleleri. Oyunun son bölümünde yanlış görmediysem Coman'ın bir aldatma hareketini gördüm. VAR, Şampiyonlar Ligi'nde var ama burada yok. Fransızların bizi hafife aldığını gördük. Oysa ki Şenol hoca basın toplantısında şunu demişti: Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok! Bir de şunu demişti: Rakibimiz İzlanda.

4/10
Bizim kaldı 7 maçımız. Biz 9 puanı cebimize koyduk. Belki de Avrupa ve Dünya Kupası elemelerinde 3 maç 9 puan yaptık mı hatırlamıyorum. Olabilir. 2 Andorra maçlarını koyduğumuz zaman biz Avrupa Şampiyonası'na 4'te 1'i oynanmış iken gideceğimizi düşünüyorum. Bugün oynanan muazzamdan dolayı söylemiyorum bunu.

5/10
Burak Yılmaz'ın 2022'yi bilemem ama bu kadroda bugün yedeklerle beraber bırakın 2020'yi, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne kadar oynayacak oyuncularımız var milli takımda.

6/10
Oyuna giren Ozan, Abdülkadir de dahil olmak üzere. 30 yaşlarına gelmesine rağmen Mert. Onu kim tercih etti? Kalecilikten gelme Şenol hoca. Orta sahaya baktığımız zaman oyunun iki yönünü oynayabilen evet Mahmut, Başakşehir'de oyununun iki yönünü oynamaya başlamıştı. İrfan Can savunmasını geliştirip iki yönünü geliştirmişti. Dorukhan görünmeyen kahraman.

7/10
Şimdi bir tarafta da kosantre olmayan buna karşın sakatlanan Kaan Ayhan oyuncu değişikliği hakkı bitmesine rağmen kalkıp da savunmasına yardımcı olması. Geleceği çok açık bir takımdan bahsediyoruz. Burada teşekkürü hak eden çok kişi var. Altyapıdaki hocalarımız. Sonra Lucescu. Bunun altını özellikle çizelim. Biz teknik olarak turnuvada hocayı eleştirdik, oyun anlamında da eleştiridk ama sevilen bir milli takım gelmişti.

8/10
Şenol Güneş zamanında ise sevilen aynı zamanda beğenilen milli takıma döndü. Bence çok önemli bir olay. Biz programda bu çocuklar bir şeyler yapacaklar demiştim. O kadar kollektif bir çalışma var ki şu an... Şenol hocayla anlaşmanın ne kadar doğru olduğu ortada. Burada Şenol hocanın oyunculara verdiği rahatlığı gördük. Bunlar hocanın avantajları. Yani Lucescu'nun geleceğe yatırımından faydalandık. Eleştirmemize rağmen zaman zaman.

9/10
7-8 tane poziyonlarımız var iki tanesi net. Fransa'nın Griezmann ile girdiği bir pozisyon var. Doğru bölgelerde doğru savunma yapıp doğru hücum preslerle pozisyonlar bulduğumuz bir oyun oldu.. Fakat şu da var: Şenol hoca geldikten sonra biz 2 hazırlık, 2 tane resmi müsabaka yaptık. Rakip ne kadar zayıf olursa olsun bu maçtan önce 10 gol atıp 1 gol yedik o da uzatmada. Yunanistan'dan uzatmada yemiştik. Gol yemiyoruz, pozisyon vermiyoruz.

10/10
Burak Yılmaz bana göre 3 gol atmış kadar daha iyi oynadı. Bugün inanılmazdı. Hem Varane'yi hem de Umtiti'yi yerle bir etti. Gurur duyacağımız bir maç oldu. Bu takımın yüzde 95'ini biz 2024 elemelerinde göreceğiz. Şenol hoca ve oyuncularımızı ayrı ayrı kutluyoruz. (Ajansspor)

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol