Ali Koç'un Fenerbahçe başkanlığındaki 12 ayı!
03.06.2019 - 14:35
1/13
ALİ KOÇ'UN 365 GÜNÜ!

Ali Koç, 3 Haziran 2018'de kullanılan yüzde 77'sini alarak 16.092 oyla Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık dönemini sona erdirerek Fenerbahçe'nin 37. başkanı seçildi. İşte Ali Koç'un 12 aylık başkanlık döneminde yaşadıkları... (Kaynak: Sporx)

2/13
HAZİRAN 2018: YENİ UMUTLAR

5 Haziran'da mazbatasını alan Ali Koç, ilk kupasını başkanlığının 11. gününde 14 Haziran 2018 tarihinde Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi şampiyonluk kupasını aldı. Teknik direktör konusunu da çözmeye çalışan Ali Koç, öncelikle 13 Haziran'da Damien Comolli ile sportif direktörlük için 3 yıllık sözleşme imzaladı. Aykut Kocaman ise Comolli'nin imzasından 5 gün sonra görevinden alındı. Ali Koç ve Comolli'nin tercihleri ise 22 Haziran'da Phillip Cocu oldu. Ali Koç'un ilk oyuncu satışı da bu ay içerisinde oldu ve 3 milyon euro'ya Fernandao, El Wehda'ya satıldı. Fenerbahçe taraftarı ise çıkan kombineleri gece stadyum önünde yatarak aldı, 45 bin kombine tükendi. Binlerce forma satıldı ve Fenerbahçe'ye büyük bir kaynak yaratıldı.

3/13
TEMMUZ 2018: GEÇMİŞLE MUHASEBE

Fenerbahçe'nin temmuz ayı Ali Koç'un 50 milyon dolar hibesiyle başladı. Ali Koç ayrıca, FBTV'de yayınlanan Camiaya Sesleni programında yaptığı sunumla dikkatleri çekti. Fenerbahçe'nin toplam borcu ilk kez ortaya çıktı ve Ali Koç borcun 621 milyon euro olduğunu, nerelere ne şekilde borçlanıldığını da duyurdu. Ali Koç, “Geldiğimiz nokta Fenerbahçe'nin Kurtuluş Savaşı'dır.“ dedi. Fenerbahçe, temmuz içerisinde Berke Özer, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alıcı ve Andre Ayew transferlerini de gerçekleştirdi.

4/13
AĞUSTOS 2018: KARA BULUTLAR

Fenerbahçe transferde Jailson, Harun Tekin, Michi Frey, Islam Slimani, Diego Reyes, Tolga Ciğerci, Yassine Benzia hamlelerini yaptı. Ayrıca, Giuliano, Josef satılan isimler oldu. Fenerbahçe futbol takımı, sezonu Benfica deplasmanında açtı ve umut vaad eden bir oyunla 1-0 kaybetti. Bursaspor karşısında yüksek tempolu bir oyunla 2-1 kazanılan maç ile Süper Lig'e 3 puanla 'Merhaba' dendi. Benfica karşısında rövanş maçında 1-1 berabere kalındı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda edildi. Fenerbahçe'nin ligde zor günler geçireceğinin habercileri ise 18 Ağustos'ta başlayan kötü süreçle geldi. Malatyaspor ve Göztepe deplasmanlarında takım 1-0'lık mağlubiyetler aldı. Takım 3. hafta sonunda 3 puanla ligin 11. sırasındaydı. Ali Koç adına akılda kalan ise Benfica maçında takımı soyunma odasına girdikten 20 dakika sonra geri getirip taraftarları selamlatması oldu.

5/13
EYLÜL 2018: ZAGREB'TE 'SAĞANAK' BAŞLADI

Fenerbahçe, transferlerini yapmış ve zirve mücadelesine hazır olduğunu düşünüyordu. Ancak, alınan sonuçlar hiç de öyle olmadı. Kayserispor'a karşı iç sahada alınan 3-2'lik mağlubiyet ve alınan kötü oyun moralleri bozdu. 12 Eylül'de Ali Koç, ikinci Camiaya Sesleniş programını gerçekleştirdi. Cocu'ya sabır gösterilmesi istedi ve 10-12 milyon euroluk sponsorluk geliri beklediklerini duyurdu. 16 Eylül'de Konyaspor deplasmanında alınan 1-0'lık galibiyet ve golü de Eljif'in atmasıyla moraller yükseldi. 4 gün sonra Dinamo Zagreb deplasmanında alınan 4-1'lik mağlubiyet moralleri bozdu. 24 Eylül'de Beşiktaş ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalındı ancak ayın son günü Rize deplasmanında gelen 3-0'lık mağlubiyet ile takım 14. sıraya indi. Ali Koç'un maç sonrası deplasman tribüne gitmesi ve özür dilemesi de çok tartışıldı.

6/13
EKİM 2018: 'CENAZE İÇİN HALI'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, istediği fiyatı veren sponsor çıkmayınca Koç Grubu şirketlerinden AVIS'i futbol takımının forma sponsoru yaptı. Futbol takımı Spartak Trnava karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle aya başladı. Ancak, bütün ekim ayı boyunca alınan tek galibiyet bu oldu. 6 Ekim'de Volkan, Dirar ve Aatif kadro dışı bırakıldı. Başakşehir ve Sivasspor ile 0-0'lık beraberlikler, Anderlecht deplasmanındaki 2-2'lik beraberlikler peşpeşe geldi. Ankaragücü karşısında Fenerbahçe, Kadıköy'de 3-1 yenildi ve Cocu, tweetle görevden alındı. Kendisine görevden alındığı soyunma odası tünelinde bildirildi. Cocu'nun yerine yardımcısı Erwin Koeman getirildi. Fenerbahçe, bu maç sonrası 15. sıraya inmiş ve küme düşme hattıyla arasında 1 puan kalmıştı. EuroLeague sezonuna başlayan erkek basketbol takımı ise ilk 4 maçından 3 galibiyetle ayrılmıştı. 27 Ekim'de ise Ali Koç, Aykut Kocaman'ın ekibine ağır bir suçlamada bulundu. Bilgi hırsızlığı yapıldığını açıkladı. Ayrıca, Ali Koç'un soyunma odasında, 'Hocanın cenazesini halıya saracağız.' denildiğini ve bir halı getirildiğini açıklaması da şok etkisi yarattı.

7/13
KASIM 2018: 'BİZ DE İYİ ADAM OLURUZ'

Fenerbahçe, kasım ayına 2-2'lik Galatasaray maçıyla başladı. Takım 2-0 geriden gelip 2-2'yi yakaladı ancak maç sonu yaşanan kavgalar maçın önüne geçti. Her şeyin önüne geçense Fenerbahçe'nin henüz üniversite okuyan taraftarı Koray Şener'in kalp krizi nedeniyle vefatı oldu. Fenerbahçeli taraftarlar ise deplasman tribününden ayrılarak Koray Şener'in yatırıldığı hastaneye giderek unutulmaz bir eyleme imza attılar. Galatasaray maçı sonrası Anderlecht ve Alanyaspor karşısında alınan 2-0'lık galibiyetlerle işlerin yoluna girdiği düşünülüyordu. Takım 12 maç sonunda 13 puanla 13. sıraya çıkmıştı ve alınacak bir galibiyetle ligin üst sıralarına tırmanmak mümkündü ancak Fenerbahçe, Trabzonspor'a 2-1 kaybetti. Erkek basketbol takımı ise kasım ayında 5'i deplasman olmak üzere çıktığı 6 EuroLeague maçının tamamını kazandı.

8/13
ARALIK 2018: KADIKÖY OTOBÜSÜ

Fenerbahçe, Aralık ayına evinde Kasımpaşa maçıyla başladı ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Giresunspor, Türkiye Kupası'nda 1-0 mağlup edildi ancak Akhisarspor maçı tarihe geçti. Takım 3-0 mağlup oldu ve tribünler 'Fener Kümeye' tezahüratları ile inledi. Ali Koç, flaş bir kararla takımı otobüsle İstanbul'a döndürdü. Trnava deplasmanında takım 1-0 kaybeti. Ersun Yanal ile görüşmeler başladı ve ikinci Yanal dönemi 18 Aralık'ta başladı. Yanal'la birlikte Volkan ve Dirar da takıma geri döndü. Yanal'ın ilk maçı taraftarları Kadıköy'e çekti. Erzurumspor maçında 2-0 öne geçildi ancak maç son dakika gelen golle 2-2 bitti. Kupada Giresunspor, 5-2'lik skorla saf dışı bırakıldı. Antalyaspor ile 0-0 berabere kalınan maçın ardından ilk yarı sona erdi. Fenerbahçe, ligin ilk yarısını 17 maçta 16 puan ile 17. sırada bitirdi. Tarihin en kötü performansı sonrası transfer için adeta atağa kalkıldı. Ayrıca, Ali Koç 18 Aralık'ta 'Ağzımızla kuş tutsak FFP'ye uyamayacağız. Gerekirse Avrupa'ya gitmeyiz, transferleri yaparız.“ dedi. Beko sponsorluğunu alan Fenerbahçe erkek basketbol takımı ise hem CSKA hem Real Madrid galibiyetleriyle ayı namağlup ve lider tamamladı.

9/13
OCAK 2019: HATALARDAN DÖNÜŞ

Fenerbahçe, ocak transfer döneminde Zajc, Tolgay, Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar, Victor Moses kadroya katılan isimler oldu. Salih Uçan, Yiğithan Güveli, Barış Alıcı, Diego Reyes, Ozan Tufan ya gönderildi, ya kiralık gitti. Yassine Benzia ise kadrodan kesildi ve dışarıda bırakıldı. Ali Koç, 17 Ocak'ta bir 'Camiaya Sesleniş' programına daha çıktı. Futbolda başarısız olduklarını ve hatalı kararlar aldıklarını kabul etti. Fenerbahçe, ocak ayındaki ilk maçına Ümraniyespor deplasmanında çıktı ve 1-0 kaybetti. Taraftarlar, yine umutsuzluğa kapıldı. Bursaspor deplasmanında son dakika gelen golle kaybedilen 2 puan üzüntüden çok Cüneyt Çakır'a öfkeye dönüştü. Ümraniyespor'a karşı Kadıköy'de 1-0 kaybedilerek elenilmesi tepkileri artırdı. Fenerbahçe, 28 Ocak'ta Yeni Malatyaspor'u iç sahada son dakikada gelen golle 3-2 mağlup etti ve takım ocak ayını 20 puanla 14. sırada noktaladı. Fenerbahçe Beko ise çıktığı 4 maçın 3'ünü kazanarak zirvedeki yerini korudu.

10/13
ŞUBAT 2019: TÜKENEN UMUTLAR

1 Şubat'ta Fenerbahçe, Göztepe'yi 2-0 ile geçerek moral depoladı ve üst üste ikinci kez kazandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2 Şubat'ta kampanya yapacaklarını duyurdu ve taraftarlardan destek istedi. 8 Şubat'ta Kayseri deplasmanında hakemlerin damga vurduğu 90 dakika sonrasında 1-0 kaybedildi. 12 Şubat'ta Kadıköy'de alınan Zenit galibiyeti moralleri artırdı. Ali Koç, 14 Şubat'ta hakem hatalarını gösteren bir video yayınladı ve 'Hakem hataları kurgulanmış' açıklamasını yaptı. Fenerbahçe, 16 Şubat'ta Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı ve 2 maçta kaybedilen 5 puan ile birlikte takım 15. sıraya geriledi. Zenit'e elenen Fenerbahçe, lige döndü. 25 Şubat'ta Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 3-0 geride kapatan Fenerbahçe, maçı 3-3 berabere bitirmeyi başardı. Fenerbahçe Beko ise şubatı 3'te 3 ile kapatarak EuroLeague'de zirveyi esir aldı. Öte yandan, şu an TFF Başkanı olan Nihat Özdemir ile Ali Koç'un polemiği de ayın dikkat çekenleri arasındaydı. Nihat Özdemir'in bir gazeteye yaptığı açıklamalara Ali Koç, “Bizim ifadelerimiz TFF'de ciddi rahatsızlıklara neden olmuş. Bu açıklamaları zayıflatmak için Nihat Bey kullanılmış ya da kendini kullandırtmıştır.“ ifadeleri kullandı.

11/13
MART 2019: UÇURUMUN KIYISINDA

Fenerbahçe, mart ayını Rizespor'a karşı alınan 3-2'lik galibiyetle açıldı ve takım 14. sıraya çıktı. Başakşehir'e karşı 2-1'lik alınan mağlubiyet sonrası takım Sivasspor'u 2-1 yenerek 15 Mart'ta milli araya küme düşme hattının 4 puan üstünde, 31 puanla 13. sırada girdi. Fenerbahçe Başjanı Ali Koç, 29 Mart'ta yaptığı açıklamada, “31 Mayıs'a kadar 60-65 milyon avro gelir yaratamadığımız takdirde FFP konusunda Avrupa'ya gitme sıkıntısıyla karşı karşıyayız. Bu ne demek? Avrupa Kupası'na, Şampiyonlar Ligi'ne katılamamak söz konusu.“ dedi ve kampanyaya destek çağrısında bulundu. Basketbol takımı ise biraz frene bassa da hala EuroLeague zirvesindeydi ve playofflara katılmayı garantiledi. Erkek voleybol takımı ise Türkiye Kupası'nı kazanmayı başardı. Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nı da Fenerbahçe kazandı.

12/13
NİSAN 2019: SİNYONA VEDA

Fenerbahçe, nisan ayına Ankaragücü karşısında deplasmanda alınan 1-1'lik beraberlikle başladı. 4 Nisan'da ise Fener Ol kampanyası, taraftarın büyük desteğiyle başladı. Ali Koç, “Gün, vefa gösterme günüdür.' dedi. taraftar sadece ilk 24 saatte SMS'lerle 15 milyon TL'yi aştı. 11 Nisan'da ise acı haber geldi. Fenerbahçe 'Sinyor'unu, Can Bartu'yu kaybetti. Camiaya büyük bir üzüntü hakim oldu. Arkasından 14 Nisan'da çıkılan Galatasaray maçında takım çok erkenden 10 kişi kalsa da, Eljif Elmas'ın golüyle maçı 1-1 berabere bitirdi. 1 hafta sonra Alanyaspor'a da kaybeden Fenerbahçe, 33 puanla 14. sıraya geriledi. Trabzonspor ile ay sonunda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, bir galibiyet serisine başlayacaktı. Fenrebahçe Beko, nisan ayında Zalgiris Kaunas'ı playoff serisinde 3-1 geçerek üst üste 5. kez Final Four'a kalma başarısı gösterdi.

13/13
MAYIS 2019: GEMİ LİMANA YANAŞTI

Fenerbahçe, mayıs ayında Kasımpaşa, Akhisarspor, Erzurumspor ve Antalyaspor maçlarını kazanarak ligi 6. sırada bitirdi. Sakatlıklarla sarsılan erkek basketbol takımı, Final Four'u 4. sırada bitirdi. Erkek voleybolda Türkiye şampiyonluğu geldi. Fener Ol, kampanyası ise Acun Ilıcalı'nın büyük desteğiyle toplam 35 milyon euro'yu aştı. Ali Koç, Star TV ortak yayınıyla burada kampanyayın son büyük atağını yapmak istese de eski başkan Metin Aşık'ın vefatıyla program iptal edildi.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol