Fenerbahçe, hangi bölgeye kaç oyuncu alacak?
03.06.2019 - 14:30
1/13
Fenerbahçe, 2019/2020 sezonu öncesi transfer dönemine giderken birçok bölgesinde, birçok yeni transfere ihtiyaç duyuyor. İşte Fenerbahçe'nin bölge bölge oyuncu rotasyonu ve gidenler, kontratı bitenler... (Kaynak: Sporx)

2/13
KALECİ

Fenerbahçe sezonu Volkan Demirel ve Harun Tekin ile bitirdi. 3. kaleci olarak bu sezon hiç süre almayan ancak büyük umut beslenen Berke Özer yer alıyor. 37 yaşındaki Volkan Demirel'in kontratı bitti. Harun Tekin'in performansı da beklentilerin çok altında kaldı. Fenerbahçe'nin kaleci mevkisine 1 transfer yapması şart...

3/13
SAĞ BEK

Mauricio Isla, sezonun son bölümünde formayı kaptırmadı. 30 yaşındaki oyuncunun yedeği durumunda Şener Özbayraklı bulunuyor. 29 yaşındaki Milli oyuncunun kontratı sona erdi. Fenerbahçe'nin buraya bu bölgeye 1 transfer yapması bekleniyor.

4/13
SAĞ STOPER

Fenerbahçe'de sağ stoper olarak zaman zaman Serdar Aziz, zaman zaman Sadık Çiftpınar görev aldı. Bu iki oyuncunun varlığında Fenerbahçe'nin sağ ayaklı bir stoper alması beklenmiyor.

5/13
SOL STOPER

Martin Skrtel, sol ayaklı bir stoper olmasa da tecrübesiyle bu açığı kapatmaya çalıştı. Kontratı biten Skrtel'in kalması isteniyor ancak 34 yaşındaki Slovak yıldızın birçok Avrupa kulübüyle adı anılıyor. Roman Neustadter'in de gitmesi sonrası stoperden 2 oyuncu eksilirse Fenerbahçe'nin 2 yeni transfer yapması gerekecek.

6/13
SOL BEK

Fenerbahçe, uzun süredir Hasan Ali Kaldırım'dan daha iyi bir sol bek aradı ancak bu bölgeye hiçbir teknik direktör transfer istemedi. Yedeiği olan İsmail Köybaşı ise Fenerbahçe kariyerini iyi oynadığı tek maç olmadan bu sezon ile birlikte noktaladı. Fenerbahçe'nin Hasan Ali'den daha iyi bir sol bek alarak bu bölgede en az 2 oyunculu bir rotasyona çıkması gerekecek.

7/13
DEFANSİF ORTA SAHA

Fenerbahçe'nin bu bölge için kadrosunda 2 oyuncu bulunuyor. Mehmet Topal ve Jailson Marques. Mehmet Topal, 33 yaşında ve 1 sezon sonra kontratı bitecek. Son yıllarda düşen performansıyla birlikte Mehmet Topal, burada beklentileri karşılayamıyor. Jailson ise as oyuncu olabilecek performansı göstermemekle birlikte sezon boyu burada istikrarlı bir performans gösteremeyecektir. Fenerbahçe'nin transfer ihtiyacı duyduğu bir mevki. Bu bölge için Benfica'dan 'garanti' performans verebilecek 30 yaşındaki Sırp ön libero Ljubomir Fejsa'nın adı geçiyor.

8/13
MERKEZ ORTA SAHA

Fenerbahçe'nin burada aslında derin bir rotasyonu var. Tolgay Arslan, Mehmet Ekici, Eljif Elmas, Ozan Tufan ve bu sezon sahalara dönmesi beklenen Tolga Ciğerci var. Tolgay Arslan'ın performansı, Mehmet Ekici ve Tolga Ciğerci'nin sağlığı, Eljif Elmas'ın ise geleceği soru işareti. Ozan Tufan, Alanyaspor'da hayata döndü ancak geleceği kampta belli olacak. Geleceği konuşulan Emre Belözoğlu da en azından 15-20 maç aralığında katkı sağlayacaktır. Transfer için öncelikli birçok mevki varken Fenerbahçe, merkez orta sahaya oyuncu almayacak, elindeki oyunculardan yüksek verim almayı deneyecektir.

9/13
OFANSİF ORTA SAHA

Benzia'dan beklediği performansı alamayan Fenerbahçe, potansiyeli görülen ancak performans alamadığı Miha Zajc ile birlikte Mehmet Ekici, Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşan bir rotasyona sahip. Valbuena'nın da gittiği düşünülürse Alex, Giuliano'dan sonra Fenerbahçe'nin ofansif orta saha rotasyonu oldukça vasat görünüyor. Şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un kalite ve derinlik anlamında oldukça gerisinde. Fenerbahçe'nin buraya Giuliano ayarında bir oyuncu transfer etmesi şart...

10/13
SAĞ AÇIK

Fenerbahçe'de sağ açık olarak görev alabilecek Nabil Dirar, Victor Moses ve Barış Alıcı var. Nabil Dirar 33 yaşına gelmesine rağmen fizik gücü ve kondisyonuyla sezonu çıkarabileceğini gösterdi. İdeal ve kreatif bir oyuncu değil. Galatasaray, bu bölgede Sofiane Feghouli'yi kullanıyor. Nabil Dirar, sağ bek olursa çok etkili ancak sağ açıkta şampiyonluk için oynayan Fenerbahçe'ye daha kaliteli bir oyuncu şart. Eğer, as olarak Moses düşünülüyorsa yedeği Barış Alıcı olacaktır. Bu bölgeden bir oyuncu gitmezse Fenerbahçe, yaz transfer dönemini sağ açık almadan kapatır.

11/13
SOL AÇIK

Fenerbahçe'nin muhakkak transfer yapacağı bölgelerden bir tanesi. Yacine Brahimi, bu bölge için düşünülen ilk oyuncu. Her türlü mali fedakarlıktan kaçınılmıyor. Zira Fenerbahçe bu bölgeye skorer, kreatif ve 34 hafta boyunca etkili olacak bir oyuncu istiyor. Hem Valbuena, hem Ayew gittikten sonra 'sol açık' hiç kalmadı. Sezonun ikinci yarısında, çizgi kanat oyuncusu olan Moses buraya devşirilse de bu zorunluluktu, ideal senaryo değil. Fenerbahçe, mutlaka ama mutlaka buraya 1 adet süper yıldız, 1 adet yedek almak zorunda!

12/13
FORVET

Fenerbahçe'nin kadrosunda an itibarıyla kalan tek forvet Michi Frey. 15 Süper Lig maçında 1 gol atan Slimani, son olarak 16 Şubat'ta oynamıştı zaten. Sonrasında kadroya alınmadı ve kiralık anlaşması bitince kulübüne geri döndü. 34 yaşındaki Soldado da kontratı bitince ayrıldı. Fenerbahçe'nin bu bölgeye Allahyar Sayyedmanesh'i aldığı dile getiriliyor. Vedat Muriqi için girişimler sürüyor. 2 oyuncunun geldiğini varsaysak bile Fenerbahçe'nin buraya 20 gol sınırını geçme ihtimali olan bir forvet alması gerekiyor.

13/13
SONUÇ: 10-11 TRANSFER!

Fenerbahçe'nin 1 kaleci, 1 sağ bek, Skrtel'in durumuna göre 1 veya 2 stoper, 1 sol bek, 1 defansif orta saha, 1 ofansif orta saha, 2 sol açık ve 2 forvet ile birlikte toplam 11 transfer yapması halinde rotasyonu oturacak ve rekabetli bir kadro oluşturacak.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol